spring naar de inhoud spring naar de navigatie

nieuws 2011

De Robot Boyz,

 

Een groep jonge wetenschappers uit Complex 507 bouwde 6 robotten. De jongens vertelde dat ze graag techniek les wilden. Dat kon! Via het project van Portes: ‘Talent 4 me 2 you’. In samenwerking met Wishingwellwest was dit te regelen...

Talent 4 me 2 you is een programma waarin jongeren zelf mogen bedenken wat ze leuk vinden. De deal is dat ze ook wat terug doen…..


Kunstenares Margarethe Broers van Park Ateliers is heel goed in het maken van robots en leerde de jongens in 6 lessen een eigen robot te maken. Jorine de Bruin, Maarten Teunissen van Portes en Else Huisman van Wishingwellwest organiseerde, gaven begeleiding en gingen met de Robot Boyz eerst op excursie naar het Science Cente in Delft.

Wat terug doen….Film en een Robot feestje.

De jongens organiseren op donderdag avond 12 mei in Wishingwellwest een Robotfeest, met hapjes, een quiz en een kampvuur. Op het Robotfeest wordt hun film gepresenteerd: Robot-Boyz (zie hiernaast).

De film is gemaakt door bewoners uit Complex 507, Else Huisman van Wishingwellwest en de Amerikaanse Ed Kemper van Witte Zon Media, maakte de visual effects.

5 mei markt

 

Op 5 mei stond Wishingwellwest op de duurzaamheidsmarkt aan het Muntplein (onderdeel van de rommelmarkt) in Lombok. We stonden er samen met de bewoners van Complex 507. We hadden een terras gemaakt waar bezoekers even konden rusten.
Sami Awladissa en vele anderen verkochten Palestijnse, Turkse en Nederlandse hapjes. Er waren ook Zonnegoden en Zonnebuttons te koop.

Alle opbrengsten gaan naar 2 goede doelen:

-We kopen 7 Olijfbomen voor Palestina, via de stichting http://www.planteenolijfboom.nl/  van bewoonster Kristel Lechert (hier linkje naar een film over haar) .

-En het eerste zonnepaneel voor Complex 507. Aan dit zonnepaneel zullen kunstwerkjes gekoppeld gaan worden de komende tijd.  Zo kan iedereen zien en mee denken hoe je licht in bruikbare energie omzet.

De zonnepanelen die getoont werden op de markt, zijn ter beschikking gesteld door David Molevelt. Hij heeft ene bedrijf in allerlei soorten zonnepanelen en zonneboilers, voor meer info: www.dalemo.nl

Olijfbomen in Complex 507

 

De bewoners van Complex 507 houden van Geveltuinen en van Olijfbomen. Anouar Amrani, student journalistiek kwam op bezoek bij Wishingwellwest aan de Kanaalstraat om een filmpje over de geveltuinen en kunst in Complex 507 te maken.

Wishingwellwest gaf de tip om ook nog verder te kijken in complex 507. In ons complex wonen namelijk veel bijzondere mensen die zich bezig houden met goede doelen. Zoals Kristel Letschert. Zij heeft een stichting Plant een Olijfboom. Ze plant olijfbomen met vrijwilligers in Palestina.

Sami Awladissa is ook een bewoner in Complex 507 en komt oorspronkelijk uit Palestina, hij helpt Kristels stichting door op 5 mei de activiteiten te promoten. Ook helpt hij Wishingwellwest met groen en geveltuinen.

Robot maken 2011

 

In 2011 gaat het robot bouwen bij Wishingwellwest gewoon door. Er is een filmpje in de maak van de robotbouwers en er volgt een presentatie voor de ouders.

8 Jongens uit het complex wilde graag technieklessen, het liefst wilde ze leren een robot te maken. Ter introductie hiervoor gingen we met ze naar de Techniche Universiteit in Delft. Daar werden LED's gemaakt door de jongens en het Science Centre (museum) bezocht.

Het 'robot maken' gebeurt in 6 lessen onder leiding van Margarethe Broers. Deze lessen worden mogelijk gemaakt i.s.m. Portes, vanuit een programma van Portes: '4 me 2 you'. Kinderen mogen zelf aangeven wat ze willen leren, maar doen ook een tegenprestatie.

Projekt boomperken Kanaalstraat

 

In de eerste week van mei worden er in het 1e deel van de Kanaalstraat 20 boomspiegels beplant.

De nieuw aangelegde boomspiegels in de Kanaalstraat waren niet beplant en dienden als opslag voor vuil. WishingwellWest heeft een adoptieplan voor de boomperken voorgesteld. De meeste winkeliers waren enthousiast. In samenwerking met de Gemeente Stadsdienst is een beplantingsplan gemaakt.

Geveltuinen, Boomtuinen en Groengroepen in Complex 507.

 

Op 2 en 9 april heeft WishingwellWest een groendag gehouden. Buurtbewoners beplanten zelf de tuintjes, met hulp en raad van hovenier Kees van der Laan.

Drie jaar geleden was er nog erg weinig groen in complex 507. Bij veel bewoners was er de wens met elkaar het straatbeeld groener en fleuriger te maken.
Inmiddels zijn er in bijna elke van de 11 straten een aantal geveltuinen en boomtuinen, en er komen steeds weer nieuwe stukjes bij. De tuintjes zijn aangelegd door middel van het leefbaarheidsbudget van het Wijkbureau-West.

lees verder

film over C507 design te bezichtigen!

 

C507 Design, 'Van Buurtkunst tot Straatmeubel'  was een tweejarig projekt in de openbare ruimte van Wishingwell-West, filmmaker Roberto Rizzo filmde het project.

 

De film is in 2 delen, deel 1 laat het 'maak' proces zien en deel 2 daaronder, de inwijding van de kunstwerken en ontwerpen.

(leest tekst verder in blokje hieronder)

 


 

film over C507 design deel 2

 

Hier het tweede deel van de film over C507 design!

Roberto volgde de Kunstenaars en Bewoners uit de Utrechtse buurten Complex 507, Complex 501 en het verzorgingshuis het 'Hart van Lombok' een jaar lang. In dit jaar filmde hij het proces waarbij op 7 plekken in de Openbare Ruimte Kunstwerken en ontwerpen gemaakt werden, aan de hand van wensen van bewoners.

De van oorsprong Italiaanse Filmmaker Roberto maakt films over hoe cultuur, community building en bewustzijn samengaan. Bekijk zijn films op: www.Livingpicturefilm.com

Bijeenkomst Winkeliers Kanaalstraat en Damstraat

 

Maandag 28 maart heeft Wishingwellwest i.s.m. Wijkbewoner en Gemeente Raadslid PvdA Bulent Isik, Winkeliers dhr. Schaatsenberg en Yasin Ugur en enkele bewoners, een bijeenkomst georganiseerd voor Winkeliers en Ondernemers in de Kanaalstraat en Damstraat. Het idee achter deze bijeenkomst is om problemen die bij winkeliers en ondernemers spelen onder de aandacht te brengen bij politiek en Gemeente.

Winkeliers hebben de onderwerpen van de avond gekozen: Parkeren & handhaving, Verkeer, vervuiling, De 'WOM', Kop van Lombok en toekomst, veiligheid.

lees verder

Lente in Complex 507

 

De bollen die Wishingwellwest en bewoners in januari hebben geplant, zitten nog maar een paar maanden in de grond, of ze lopen al uit! Hier een aantal foto's van het eerste groen en de eerste bloemen.

Lombok Vrouwendag 8 maart 2011

 

Aliye Konus Aley en Solmaz Osanmaz-Paker organiseerde i.s.m. Wishingwellwest dit feest, het thema was 'de kracht van vrouwen'. Het feest werd gevierd in 'De wijkplaats' in Lombok.

Vrouwen van verschillende nationaliteiten, vertelde over hun leven en wie een voorbeeld is geweest. Ook werd er verteld over de geschiedenis van vrouwendag en waarom het überhaupt gevierd wordt.

lees verder

Mevrouw Vernooij is 90 jaar geworden!

 

Vorige maand is mevrouw Vernooij 90 jaar geworden!  Ze is de oudste bewoner van ons complex en woont ruim 70 jaar in Lombok. We hopen dat mevr. Vernooij nog heel lang bij ons blijft wonen. Ism. met het Wijkbureau-West hebben we de door haar gewenste geveltuin nog voor haar verjaardag kunnen aanleggen.

Nieuwsbrief Toekomstclub 507

 

Beste bewoners van Complex 507!

Binnenkort komt er een website / blog van de Toekomstclub 507 met informatie over de toekomst van de huizen van complex 507. Tot die tijd is op deze site informatie te vinden.

De Toekomstclub heeft het afgelopen twee jaar tal van gesprekken gevoerd met de Bo-ex, de Gemeente en de politiek. Daarbij hebben we telkens ons standpunt naar voren gebracht; het behoud van onze huizen!

Hieronder een overzicht van teksten en stukken die we hebben geschreven en reacties die we hebben gegeven om onze argumenten kracht bij te zetten:

-oktober 2011:

Inspraak Raadsinformatie avond 2 (RIA)

Achtergrond informatie complex 507 RIA 4 oktober

-september 2011:

Inspraak Raadsinformatie avond (RIA)

-maart 2011:

Sociaal Manifest Toekomstclub 507

-januari 2011:

Reactie in tweekollommenstuk Utrechtse energie (bijlage nieuwsbrief toekomstclub 507 van jan 2011, De bijdrage van de Toekomstclub staat vanaf blz. 22).

-november 2010:

Reactie concept energie plan Utrecht

Bloembollen planten in de buurt

 

Zondag 9 januari, was het bollenplantdag in complex 507. We hadden deze dag uitgekozen om met de buurt bloembollen te gaan planten, om in het voorjaar de buurt er fleurig uit te laten zien.

Het was even duimen of de vorst ook werkelijk de grond uit was, maar zondag was een mooie, droge & zonnige dag. Er waren 30 enthousiaste buurtgenoten die bij elkaar 27 geveltuinen en 24 boomspiegels met bollen beplant hebben! Het was een gezellige middag. We werkten met verschillende groepen per straat, dit onder deskundige begeleiding van Hovenier Kees van der Laan.

De bollenplantdag valt binnen het groenprojekt 'van bloembak tot groengroep' en wordt ondersteunt door StadsOnwikkeling van de Gemeente Utrecht.

We zijn erg benieuwd hoe het er in het voorjaar uitgaat zien met al die bloemen, het wordt vast een mooi gezicht!