spring naar de inhoud spring naar de navigatie

projecten 2015

24 april 2015

Taal en Talent 507: Huiswerk- en talentles bij Wishingwellwest.

In Wishing Well West worden taal- en talentlessen aangeboden aan kinderen uit Lombok. Kinderen komen uit zichzelf naar ons toe, omdat ze hulp willen bij bepaalde vakken of omdat ze begeleiding willen bij een werkstuk of spreekbeurt.

Ze willen groeien. Wij vinden dit heel positief en willen deze kinderen graag een stapje verder helpen. De begeleiding richt zich in eerste instantie op het verbeteren van het taalniveau van de kinderen. We proberen de begeleiding echt op maat aan te bieden. Wat past bij het kind? Waar liggen de interesses en mogelijkheden? Ook samenwerking tussen kinderen en eigen verantwoordelijkheid worden gestimuleerd. 
De lessen zijn in het voorjaar van 2014 begonnen en zo gegroeid dat we op zoek zijn naar meer begeleiders. Het is belangrijk dat je graag met de kinderen uit onze wijk werkt en het leuk vindt deze kinderen verder te helpen. Heb je interesse of vragen? Mail Else Huisman, projectcoördinator Taal en Talent 507: .(JavaScript must be enabled to view this email address); of kom langs op Kanaalstaat 159. In de namiddag zijn we er bijna altijd.

Veel van de kinderen die naar de huiswerkles komen gaan ook naar de creatieve- en techniekles van WWW. Kijk op Facebook om hier meer over te lezen en foto's te bekijken.

10 april 2015

Lombok kids 507 design nu op Facebook

Lombok kids 507 design, is voor kinderen die maken, onderzoeken, leren en samenwerken

Op de foto zie je een vogel gemaakt met 3d pen door Aisha. Vanaf vandaag, gaan we proberen elke dag een maaksel, bedenksel of ontdekking van de Kids uit Complex 507 en de Kanaalstraat en omgeving op facebook te posten. Al jaren leren en maken we mooie dingen. Tijd om eens te laten zien.

17 april 2015

We hebben een extra ruimte, in de Van Heutszstraat

Afgelopen jaar zaten we soms met 25 kinderen op 25 vierkante meter in Wishingwellwest. In de zomer konden we op de stoep werken. Heel gezellig maar we zijn nu heel blij dat we eindelijk na 8 jaar vragen een extra ruimte hebben, waar nog meer dingen voor de buurt kunnen ontstaan.
Woensdag is er gewerkt aan de nieuwe knikkerbaan en nu kunnen we de baan laten staan.