spring naar de inhoud spring naar de navigatie

Jongens en meiden puberclubs

Puberclubs

Op woensdag zijn er twee clubs voor pubers tussen de 12 en de 16 jaar. Tussen 16.00 en 17.00u gaan de jongens sporten in de gymzaal. Tussen 18.00 en 20.00u gaan de meiden zelf koken en creatief bezig zijn.

 

Wat bieden wij de jongeren?

De puberjongens verzamelen zich bij Kanaalstraat 194 of gaan zelfstandig naar de gymzaal en krijgen daar begeleiding van sportcoaches. Er wordt goed gelet dat iedereen mee kan doen, we vinden goede groepsdynamiek heel belangrijk.

De meiden komen naar ons buurthuis op Kanaalstraat 194. Zij beslissen zelf wat ze willen doen, dit kan van alles zijn, iets maken of bespreken, samen koken, sporten, een film of een uitje plannen.

Tijdens de lessen wordt op een laagdrempelige manier onderwerpen besproken die de jongeren bezig houden.

 

Wie begeleiden de jongeren?

Deze clubs worden begeleid door vrijwilligers uit jeugd agogisch werk en sportopleidingen, die begrijpen hoe de jongeren zich voelen en ontwikkelen en hoe ze daarop in kunnen spelen met passende activiteiten. We bieden ze een fijne en veilige plek waar ze terecht kunnen.

De vrijwilligers krijgen alvorens ze starten een uitvoerige intake. Ze spreken af met de coördinator. Die legt uit wat er van hen verwacht wordt, wat de regels zijn en waar wij de vrijwilligers bij kunnen ondersteunen. De coördinator is altijd aanwezig in het buurthuis en kijkt met de vrijwilligers en pubers mee. Ze biedt extra ondersteuning waar dat nodig is. De vrijwilligers draaien eerst op proef mee. De vrijwilligers worden door de coördinator gecoacht om breed naar een kind te kijken en krijgen door de tijd trainingen aangeboden. We vragen een VOG aan de vrijwilligers voor ze bij ons starten.

Klik hier voor meer informatie over sociale veiligheid, ons aanname beleid en gedragscode.

 

Vrijwilliger of stagiair(e) worden?

Bel naar algemeen coördinator Else Huisman 06-17481268, of mail naar projectcoördinator Siënna Willemse .(JavaScript must be enabled to view this email address). Of loop een keer binnen bij ons buurthuis op Kanaalstraat 194 of 159.