spring naar de inhoud spring naar de navigatie

Community 507 Gezelligheidsclub

Community gezelligheidsclub

Heb jij een leuk idee of verhaaltje, wil je meedoen of meer er over weten? Stuur een App, bel of SMS naar 06-28243950 (Emi) of mail: .(JavaScript must be enabled to view this email address)
Op 15 september 2022 gaan we verder! Lees hieronder hoe we begonnen zijn.
 
In Complex 507 is er veel gaande. Naast het groot onderhoud merkten we de gevolgen van Corona in onze buurt. De twee ontmoetingsplekken van Wishing Well West waren open, maar we moesten een mondkapje op en we mochten er maar met weinig mensen tegelijk en alleen op afspraak verpozen. De activiteiten gingn dus nog wel ‘live’ door maar we deden ook veel online.
In het echt elkaar ontmoeten vinden we toch prettiger. Daarom zijn we deze Community Club activiteiten begonnen. Op de zaterdagmiddagen maakten we bijvoorbeeld wandelingen door de buurt. Dat is niet het enige, zo zijn we met meneer Grit thee gaan drinken. Het bleek dat hij wel wat hulp met zijn tuin kon gebruiken. Ook interviewen we buurtgenoten met een bijzonder verhaal. We doen dus eigenlijk van alles.
Op deze manier weten we elkaar toch te vinden. De komende tijd schrijven we daar telkens iets kleins over.

29 juli 2022

Interview met Orazio over opgroeien in Lombok

In de jaren 80 voetbalde Orazio met zijn vriendjes in de buurt. Nu woont hij in de groene Cremerstraat aan de andere kant van de Vleutenseweg.
Kijk de video om er achter te komen hoe het toen was.

Weet je ook iemand die wie zouden moeten interviewen? Laat het ons weten. Info hierboven.

7 juli 2022

Gezelligheidclub sluit seizoen af met gedichten en muziek

De Community gezelligheidsclub van Wishing Well West komt om de week op donderdagavond bij elkaar in de ontmoetingsplek op Kanaalstraat 194.
Nu is het zomervakantie voor ons. Op 1 september 2022 komen we weer bij elkaar. Wil je meer weten of een keer langskomen? Mail naar,
.(JavaScript must be enabled to view this email address) of bel 06-28243950 (Emi).

We interviewen ook mensen uit onze buurt, Ken je iemand in Complex 507 of ergens anders die we ook zouden moeten interviewen?
Binnenkort hier het verhaal van Orazio, hij groeide op in Lombok in de jaren tachtig van de vorige eeuw.

22 mei 2021

Interview Rob Hoogkamer

De activiteiten- / gezelligheidsclub van Wishing Well West zit nog steeds iedere zaterdagmiddag in de ontmoetingsplek op Kanaalstraat 194. Ook Rob Hoogkamer komt af en toe langs. Hij vertelde een intrigerend verhaal. Kijk de video om het ook te horen. Het gaat over de intocht van de Duitsers op 15 mei 1940. We hebben het gefilmd op 15 mei 2021.
Ken je iemand in Complex 507 die we ook zouden moeten interviewen?

11 april 2021

De gezelligheidsclub van Wishing Well West is de hele winter actief geweest.

Hiernaast een klein overzicht. Hopelijk kunnen we snel wat meer activiteiten gaan organiseren. Heb je daar een idee voor? Laat het ons weten. Of kom een keer koffie of thee drinken, dat kan wel. Graag wel eerst even bellen  06-17897508 of mailen Het is op zaterdagmiddag 15 uur Kanaalstraat 194.

Vraagje: Heb je misschien foto’s van winterse taferelen in 507, liefst van lang geleden?. We zouden straks als het groot onderhoud klaar is een mooie presentatie kunnen organiseren...

16 januari 2021

Community Club in Actie is een creatief gezelligheidsclubje dat ook veel van wandelen houdt

We hebben een kaart gemaakt voor meneer Bonte om hem te bedanken voor het interview. Cees en Emi zijn even langs geweest. Verder zie je op de foto's waar we in december een keer hebben gewandeld. We zitten nog steeds iedere zaterdagmiddag in de ontmoetingsplek op Kanaalstraat 194. Wil je meer weten of langs komen? Vanwege de maatregelen graag eerst even bellen of mailen.
 

19 december 2020

Community Club in Actie op bezoek bij meneer Bonte
‘Kan alles en vooral met hout’

In deze bijzondere tijd is wandelen door de buurt een leuke bezigheid. Er valt dan ook veel te beleven. Zie bijvoorbeeld bij de foto’s de houtfiguren boven een voordeur op de Medanstraat. Mondkapje op en aanbellen! De vriendelijke meneer Bonte doet open. Nu hadden we vanuit de Community Club als eens eerder contact. We wisten dat meneer Bonte wel eens iets met hout deed en verder ook best handig is.

Hij woont al 60 jaar op dit adres en heeft zelf heel veel aan zijn huis gedaan. In de jaren zestig werd er nog gestookt op kolen. Wat nu de douche is was het kolenhok. Bijna alle aanpassingen die nodig waren zijn door hem zelf uigevoerd. Verder kun je op de foto’s goed zien hoe scheef de huizen zijn.

We waren meteen onder de indruk. Bijvoorbeeld van hoe je met die soms onhandige ruimtes in de huizen van Complex 507 omgaat. Meneer Bonte weet van ieder plekje een nuttige kast te maken, lijkt het wel. De inbouwkast die te zien is op de foto is gemaakt op de plek waar vroeger het kolenfornuis stond.

De keuken is met de oude schuifdeur ruimer. Daar staan ook van die prachtige houtfiguren...(zie foto)
Dat is de  passie van meneer Bonte,  de houtbewerking. De schuurdeur  is ook zelfgemaakt, van afvalhout. Net zoals de windhaan, het huisje, de bolderkar, het vogelhuisje en allemaal fantasiefiguren.

Het hoofd van de moeder gans moest omgedraaid worden... zodat ze haar kroost kan zien.

Er staat er ook één in de dierenwinkel op de Kanaalstraat en nog op veel meer plekken staan producten van meneer. Zo heeft hij veel gemaakt voor de Paraplu, het heet nu de Boogh, op de Van Bijnkershoeklaan. En nog steeds maakt hij veel mensen blij met dit prachtige houtwerk. Het is allemaal van afvalhout.... We komen graag nog eens langs!

Foto’s: Patrick
Tekst: Emi

7 december 2020

Yana uit Complex 507 schrijft en tekent graag. Ze woont bijna 20 jaar op de Kanaalstraat en is 69 jaar jong. ‘ Als ik schrijf dan komt de schrijver op bezoek. Als deze klaar en tevreden is dan zet die een krabbel en gaat er vandoor.’ Zo gaat het ook met haar tekeningen.

Heb je ook iets over de buurt gemaakt? Laat het ons weten, meedoen en iets nieuws maken of thee drinken kan ook. .(JavaScript must be enabled to view this email address) 06-17897508

Lombok

In de wijk Lombok Utrecht, heb je
verschillende etnische groeperingen wonen.
Er wonen originele Nederlanders
zo ook wonen er Surinaamse Nederlanders
Marokkaanse Nederlanders
Turkse Nederlanders
en ga zo maar door.

Het is een mix van alles en nog wat
net als hutspot.

Doordat er zoveel verschillen zijn
moeten wij elkaar helpen.
Wij moeten elkaar de hand kunnen geven
en elkaar …
elkaar liefde schenken.

Geen ruzie maken …
goed maken en
Op een rustige en vredige manier kunnen uitpraten.
Met elkaar in vrede leven.
Er is genoeg oorlog, discriminatie en
ellende in de wereld.
Saamhorigheid en vrede moeten centraal staan
in Lombok.
Ongeacht huidskleur, religie of komaf.

Yana

2 december 2020

Community Club 507 In Actie helpt meneer Grit met zijn tuin

Meneer Grit, Cees, woont ongeveer 25 jaar  in de Soerabayastraat. Hij vermaakt zich prima. Hij is muziekliefhebber, Hij houdt van hardrock, folk, maar ook bijvoorbeeld van Robert Long. Tevens kijkt hij graag naar voetbal. Emi vroeg aan meneer Grit of hij zin had om een stukje te wandelen. Een klein stukje was in orde, maar liever een kopje thee. Hij vertelde dat in de tuin werken er even niet van was gekomen. Gerjanne en Saskia wilden graag helpen. Meneer Grit is heel blij met de opgeknapte tuin!