spring naar de inhoud spring naar de navigatie

projecten 2012

27 oktober 2012

 

Werkgroep kids en opvoeding

Deze werkgroep bestaat uit vier buurtbewoners Petri, Annemoon , Marijke en Else. Met elkaar zijn een aantal formats bedacht /workshops voor kinderen, waarin de buurt en ouder mee kunnen doen. Uitgaan van wat kinderen zelf willen, is de basis en de connectie met de mogelijkheden en voorbeelden die ouders en mensen uit de buurt en wijk bieden. De droom, je droom beroep, of droom figuur is het thema wat we als leidraad gaan gebruiken. Hiernaast gaan we opzoek naar buurtbewoners die iets over hun beroep of droom die ze hebben waargemaakt willen vertellen aan de kinderen uit de buurt. Marijke heeft een wervingstekst geschreven en Annemoon heeft haar grafische skills ingezet…

Zaterdag 29 september 2012

 

Vip Verjaardag Cheyenne

Cheyenne met vrienden en familie organiseren het vip verjaardags- feest. Een feestje voor een groep kinderen uit de buurt die eerder samen animaties maakte…
Een jaarlijks terugkerend ontmoetingsmoment, waar ook Alexandra van stal Thamen/Roodnoot langs komt. Een stadsboerderij, waar kinderen uit de buurt leren paardrijden en andere beesten leren verzorgen.

Stal Thamen…

 

 

30 juni Petflessenslinger maken voor kids bij de Pop-up tafel.

 

Buurtbewoners Esther, Meetje en Diana hebben samen met 10 kinderen een lange petflessen slinger gemaakt. We hopen hier mee door te gaan en de langste slinger van…… te maken.  Het resultaat tot nu toe hangt in de Bantamstraat. Binnenkort gaat waarschijnlijk het statiegeld van de flessen af. We verwachten dat er dan nog meer flessen bij ons op straat als afval liggen. Het lijkt ons een goed idée, te ontdekken wat er allemaal van deze flessen gemaakt kan worden.

30 juni knikkertegels

 

Alex een jonge bewoner uit de Bandoengstraat , vroeg zich af of het mogelijk was om wat knikkertegels te plaatsen voor de kinderen in ons complex. Samen met Jorrit heeft hij in drie straten tegels met knikkerpotjes aangelegd.

Jonge Animators en Koks voor Kika deel 1

 

Zaterdag 14 januari 2012 : Presentatie Animatie en Good Food in W.W.W.
De animatie club: Cheyenne, Yavan, Tamara, Alex en David, jongeren uit complex 507, leerde in 6 weken bij Wishing Well West van Alex Ivanov, over de geschiedenis van animatie en hoe je met de hand en met de computer zelf een animatie kan maken.

Het project werd begeleidt en mogelijk gemaakt door Wishing Well West en Portes.

Hier de 2 klei animatiefilmpjes die zij maakten. Hiernaast het filmpje van Cheyenne en Yavan.

Jonge Animators en Koks voor Kika deel 2

 

Hiernaast het  animatiefilmpje van Tamara, Alex, David en Coen.

Jonge Animators en Koks voor Kika deel 3

 

Presentatie en donatie voor een goed doel.
De jonge bewoners van Complex 507 presenteerde hun zelfgemaakte animaties en kookte en bakte voor ouders en buurtbewoners.

De kinderen vroegen een kleine donatie voor het bekijken van hun Films en Kookkunsten, omdat zij graag iets wilden geven aan kinderen die ziek zijn, via het Kika Kankerfonds.

Kika heeft laten weten, dat zij erg trots zijn op de jongeren en het geld goed zullen gebruiken. Wil jij ook met een actie Kika steunen kijk dan op: http://www.kika.nl/.


Animatie Menu, gezond en lekker: Twee super coole klei animatie Films met een uitleg hoe je een animatie maakt.

Komkommerboot met tonijnsalade
Koolsoep
Gezonde Milkshake’s
Ananas , komkommer en kaas spiesjes
Appeltaart
Chocoladetaart