spring naar de inhoud spring naar de navigatie

informatie

Kids design, Taal en Talent en Puberclubs

Wekelijks bieden we voor ongeveer 150 (tweetalige) kinderen en jongeren uit sociale woningbouwwijken Lombok en Utrecht West 3 gratis programma´s aan. Onze programma’s zijn vanaf 2009 ontwikkeld in nauwe samenwerking met deze kinderen en jongeren. We kijken met hen naar wat ze nodig hebben om zich goed en fijn te ontwikkelen. Onze programma´s zijn divers en vullen elkaar aan.

3 programma’s waar je aan mee kunt doen als kind, jongere of vrijwilliger/stagiair:

 

1.Taal en Talent
Wekelijks 1 uur privéles op maandag, donderdag en vrijdag van 15.30 tot 18.30u.

We bieden één op één ondersteuning voor kinderen en jongeren van 5-18 jaar in taal en talentontwikkeling door een vaste vrijwilliger/ maatje. Dit gebeurt onder begeleiding van een professionele coördinator. Opgeven kan door te bellen naar algemeen coördinator Else Huisman: 0617481268

Klik hier voor foto’s en een sfeerbeeld op onze Facebookpagina!

 

2. Lombok Kids c507 Design

Op woensdagmiddag van 15.00 tot 18.00u is er een inloopatelier waar kinderen van 6-12 jaar zich kunstzinnig, muzikaal, creatief, culinair en sportief kunnen ontwikkelen.

Opgeven kan door te bellen naar algemeen coördinator Else Huisman: 0617481268 of door te mailen naar projectcoördinator Siënna Willemse: .(JavaScript must be enabled to view this email address)

Klik hier voor foto’s en een sfeerbeeld op onze Facebookpagina!

Klik hier voor een uitgebreide omschrijving en meer informatie

 

3. Jongens en meidenpuberclubs

Op woensdagmiddag- en avond kunnen jongeren van 12-18 jaar sportief, sociaal , culinair en creatief bezig zijn.

Opgeven kan via algemeen coördinator Else Huisman: 0617481268

Klik hier voor een uitgebreide omschrijving en meer informatie

It takes a village to raise a child, werken vanuit de community.
Kinderen en jongeren uit de wijk kunnen vanaf 5 tot met 18 + jaar bij ons meedoen aan programma’s. Vaak komen zij hun gehele schooltijd, zowel tijdens de basisschool als het voortgezet onderwijs. Dikwijls blijven zij daarna nog als stagiaire.

We proberen een fijne plek met elkaar te maken midden in de wijk, waar je je als kind en jongere prettig, veilig en vrij voelt. Een plek waar je jezelf zo breed mogelijk kan ontwikkelen. Je kan hier leren, ontdekken, vrienden maken en je thuis voelen. We betrekken ouders, school en interessante professionals. Onze vrijwilligers en stagiaires helpen graag, zij leren zelf ook veel van les geven en maatje zijn.

Kracht en talenten van kinderen, jongeren en vrijwilligers.
De programma’s zijn mogelijk doordat de kinderen en jongeren uit Lombok en Utrecht West zich dolgraag willen ontwikkelen. Ze hebben veel talenten en ze willen hiermee een positieve vibe de wijk en de wereld in blazen. Het zelfde geldt voor de 50 vrijwilligers en stagiaires die er elke week voor het kind en de jongeren zijn. Al met al we trekken jaren met elkaar op!

Sociale veiligheid
Wij vinden het heel belangrijk dat onze vrijwilligers en stagiaires op een veilige manier omgaan met de kinderen en jongeren. De vrijwilligers krijgen alvorens ze starten bij
één van onze programma’s een uitvoerige intake. Ze spreken af met de coördinator. Die legt uit wat er van hen verwacht wordt, wat de regels zijn en waar wij de vrijwilligers bij kunnen ondersteunen. Er wordt gezocht naar een goede match tussen het kind/de jongere en de vrijwilliger. De coördinator is altijd aanwezig bij de programma’s. Ze kijkt met vrijwilligers en kinderen mee, en biedt extra ondersteuning waar dat nodig is. De vrijwilligers draaien altijd eerst op proef mee. Ze worden door de coördinator gecoacht om breed naar een kind te kijken en krijgen door de tijd trainingen aangeboden. We vragen een VOG aan de vrijwilligers voor ze bij ons starten.

Klik hier voor meer informatie over sociale veiligheid, ons aanname beleid, gedragscode en vertrouwenspersoon.