spring naar de inhoud spring naar de navigatie

projecten 2011

Veel kinderactiviteiten op Burendag

 

Op burendag op 25 september dit jaar heeft hebben buurtgenoten ism. Wishing Well West veel activiteiten georganiseerd voor kinderen. Zo was er een ballonnenwedstrijd, kon je een cursus portrettekenen volgen en waren veel oud-Hollandsche spellen te doen, Met de Ballonnen wedstrijd werden wel 100 ballonnen opgelaten. Binnenkort is de uitslag van de wedstrijd bekent.

Burendag werd mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Oranjefonds / Douwe Egberts

Geeffeest voor kinderen op 26 juni

Op 26 juni organiseerde Wishing Well West het Geeffeest in complex 507.

Naast grote mensen dingen, waren er veel activiteiten voor kinderen. Deze activiteiten werden door Wishing Well West samen met bewoners georganiseerd.

Zo was er een echt kindertheater opgebouwd in een tijdelijk leegstaande woning, waar twee buurtbewoners een voorstelling gaven.

Theatermakers Veronica Lucassen en Jan Hoek gaven in dit tijdelijk buurttheater ieder hun eigen voorstelling. De voorstelling van Veronica heet Walvis heeft buikpuin en was speciaal voor peuters. Jan gaf voor oudere kinderen filosofisch kindertheater .

Daarnaast was er voor alle kinderen uit de buurt een circuit van activiteiten opgezet. Zo was er een levensgroot springkussen, was er de Muzikale tandemfiets, schmincken, taartjes versieren, natuurkundige proefjes doen, draaiende kunstwerkjes maken voor aan Zonnepaneel, een sportieve zeskamp, buttonsmaken en kinderkaraoke.

Er was deze dag veel belangstelling en een goede sfeer. Alle kinderen hadden het reuze naar hun zin.

Het Geeffeest is mede mogelijk gemaakt uit het leefbaarheidsbudget van de Gemeente Utrecht en Bo-ex.

Animatiecursus bij Wishing Well West

 

In november en December organiseert Wishing Well West samen met Portes een animatie cursus voor 5 jongeren (van 8 tot met 12 jaar) uit Complex 507. Het zijn: Cheyenne, Yavan,Tamara, Alex en David, zij hebben zelf bedact wat ze willen leren met de animatie cursus.

Een vroegere bewoner van complex 507: Alex Ivanov is filmmaker en animator.

In lessen van 2 uur op 6 dinsdagen, leert Alex de jongeren uit complex 507 hoe je een animatie kan maken.
Binnenkort zijn de filmpjes die ze maakte te bewoneren op de  website van Wishing Well West!
 

Hangvogel

 

Wim en Onno hangen de Totemvogel op boven de deur van Wishing Well West.
Zij tuurt met een lichtgevend oogje over de Kanaalstraat.
Ze is iets tussen een zee-arend en een engel….

De vogel is gemaakt door de jongens uit de buurt : Ibrahim, Taofik, Soufjan, Hamza, Mohammed en Yassin i.s.m. Wim Sontrop en Wishing Well West.

Workshop ‘Totempaalvogel maken’

 

De winnaars van de 2e plaats van de ballonnenwedstrijd, kregen van Wishing Well West een workshop 'Totempaalvogel maken'.

Samen met Wim Sontrop, meubelmaker, kunstenaar en buurtbewoner, werkten de jongens een middag aan een 'Totempaalfiguur'. In groepjes werd aan de rare vogel gewerkt. Daarna werden de verschillende onderdelen in elkaar gezet.

De vreemde vogel heeft nu een plek gevonden en zich genesteld boven de deur bij Wishing Well West.

Uitslag Ballonnenwedstrijd Burendag

 

De winnaars van de Burendag ballonnenwedstrijd zijn bekend!! Op burendag, die bewoners samen met Wishing Well West organiseerde, zijn  wel 100 ballonnen opgelaten. 3 Ballonnen daarvan kwamen heel ver.

De ballon van Tamara kwam het verst. Helemaal in Emmen, wel 145 kilometer ver. Ze wint voor de 1e plaats een aantal kinderkookboeken en dat is toevallig haar hobby.

De ballonnen van Ibrahim, Tofik, Sufjan, Hamza, Mohammed en Yassin raakten in de knoop met elkaar en kwamen tot vlak bij Emmen. Net iets minder ver, 133 kilometer. Ze komen dus op de 2e plaats. De jongens krijgen van Wishing Well West een 'Workshop Totempaalvogel' maken. De Workshop wordt gegeven door meubelmaker, kunstenaar en buurtbewoner Wim Sontrop.

De ballon van Pepijn komt op de 3e plaats. Zijn ballon kwam in Doornspeijk terecht, op 61 kilometer van Utrecht. Pepijn wint als prijs een kleurdoos, tekenblok en kleurdinosaurus.

Wishing Well West reikt de prijzen binnenkort uit.

De Robot Boyz,

 

Een groep jonge wetenschappers uit Complex 507 bouwde 6 robotten. De jongens vertelde dat ze graag techniek les wilden. Dat kon! Via het project van Portes: ‘Talent 4 me 2 you’. In samenwerking met Wishingwellwest was dit te regelen...

Talent 4 me 2 you is een programma waarin jongeren zelf mogen bedenken wat ze leuk vinden. De deal is dat ze ook wat terug doen…..


Kunstenares Margarethe Broers van Park Ateliers is heel goed in het maken van robots en leerde de jongens in 6 lessen een eigen robot te maken. Jorine de Bruin, Maarten Teunissen van Portes en Else Huisman van Wishingwellwest organiseerde, gaven begeleiding en gingen met de Robot Boyz eerst op excursie naar het Science Cente in Delft.

Wat terug doen….Film en een Robot feestje.

De jongens organiseren op donderdag avond 12 mei in Wishingwellwest een Robotfeest, met hapjes, een quiz en een kampvuur. Op het Robotfeest wordt hun film gepresenteerd: Robot-Boyz (zie hiernaast).

De film is gemaakt door bewoners uit Complex 507, Else Huisman van Wishingwellwest en de Amerikaanse Ed Kemper van Witte Zon Media, maakte de visual effects.

Robot maken 2011

 

In 2011 gaat het robot bouwen bij Wishingwellwest gewoon door. Er is een filmpje in de maak van de robotbouwers en er volgt een presentatie voor de ouders.

8 Jongens uit het complex wilde graag technieklessen, het liefst wilde ze leren een robot te maken. Ter introductie hiervoor gingen we met ze naar de Techniche Universiteit in Delft. Daar werden LED's gemaakt door de jongens en het Science Centre (museum) bezocht.

Het 'robot maken' gebeurt in 6 lessen onder leiding van Margarethe Broers. Deze lessen worden mogelijk gemaakt i.s.m. Portes, vanuit een programma van Portes: '4 me 2 you'. Kinderen mogen zelf aangeven wat ze willen leren, maar doen ook een tegenprestatie.