spring naar de inhoud spring naar de navigatie

Nieuws

Facebook pagina’s

 

Waar we voor staan en wat we doen vind je onder de button 'informatie'. 

 

Voor de meest recente activiteiten kun je een kijkje nemen op onze facebookpagina's: 

16 juni 2015

Wil jij helpen bij de creatieve- en technieklessen aan de kinderen van  ‘Kids Design C507’?

Wishing Well West zoekt vrijwilligers!

De lessen zijn opgezet door bewoners in de multiculturele buurt ‘Complex 507’ te Lombok. Door grote vraag bij de kinderen, zoeken we versterking.

Wat is Kids design 507?
Het zijn creatieve- en technieklessen op woensdagmiddag van 15.30 tot 18.00 uur. In ons maakatelier, in de van Heutszstraat 4a  in Lombok, komen kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 samen. Met een team van 3 begeleiders luisteren we goed naar de interesse van de kinderen en begeleiden en volgen het kind in zijn/haar proces.  Ieder kind leert zijn eigen weg vinden en met materialen omgaan.  Wij bieden inspiratie en begeleiding bij de ideeën van de kinderen.

WIE ZOEKEN WE:
We zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die ons komen helpen bij de begeleiding van de kinderen tijdens de creatieve-/techniekles op de woensdagmiddag en soms in de schoolvakanties (of een zelf gekozen periode).
Je hoeft geen leservaring te hebben. Het is wél belangrijk dat je je kunt verplaatsen in een kind, zodat je kinderen iets kunt leren of begeleiden bij hun eigen projecten en dat je plezier hebt in het creatief of technisch werken met hoofd of handen.

De kinderen zijn bezig met onderstaande technieken: 
-Knutselen
-Tekenen, schilderen
-Timmeren
-Computeren (game design/programmeren)
-Met 3d pen werken.
-Naaien, kettingen maken, handwerken
-Bakken, eten maken.
-Dans

WAT BIEDEN WE JOU?
- Meedraaien in een les, zodat je kennis maakt met onze werkwijze op de creatieve woensdagmiddag
- Ruimte voor eigen inbreng
- Een ongedwongen werkomgeving in een leuke multiculturele wijk 
- Samenwerken in een leuk team vrijwilligers
- Enthousiaste en gemotiveerde kinderen
- Mogelijkheden voor vrijwilligersvergoeding
- Indien behoefte, ondersteuning van docent kunst (want die is altijd aanwezig)

INTERESSE OF VRAGEN?
Mail of bel Else Huisman (projectcoördinator Kids C507 design)  .(JavaScript must be enabled to view this email address) / 06- 17481268, of kom langs op Kanaalstaat 159.
Facebook: www.facebook.com/wishingwellwest

24 april 2015

Taal en Talent 507: Huiswerk- en talentles bij Wishingwellwest.

In Wishing Well West worden taal- en talentlessen aangeboden aan kinderen uit Lombok. Kinderen komen uit zichzelf naar ons toe, omdat ze hulp willen bij bepaalde vakken of omdat ze begeleiding willen bij een werkstuk of spreekbeurt.

Ze willen groeien. Wij vinden dit heel positief en willen deze kinderen graag een stapje verder helpen. De begeleiding richt zich in eerste instantie op het verbeteren van het taalniveau van de kinderen. We proberen de begeleiding echt op maat aan te bieden. Wat past bij het kind? Waar liggen de interesses en mogelijkheden? Ook samenwerking tussen kinderen en eigen verantwoordelijkheid worden gestimuleerd. 
De lessen zijn in het voorjaar van 2014 begonnen en zo gegroeid dat we op zoek zijn naar meer begeleiders. Het is belangrijk dat je graag met de kinderen uit onze wijk werkt en het leuk vindt deze kinderen verder te helpen. Heb je interesse of vragen? Mail Else Huisman, projectcoördinator Taal en Talent 507: .(JavaScript must be enabled to view this email address); of kom langs op Kanaalstaat 159. In de namiddag zijn we er bijna altijd.

Veel van de kinderen die naar de huiswerkles komen gaan ook naar de creatieve- en techniekles van WWW. Kijk op Facebook om hier meer over te lezen en foto's te bekijken.

10 april 2015

Lombok kids 507 design nu op Facebook

Lombok kids 507 design, is voor kinderen die maken, onderzoeken, leren en samenwerken

Op de foto zie je een vogel gemaakt met 3d pen door Aisha. Vanaf vandaag, gaan we proberen elke dag een maaksel, bedenksel of ontdekking van de Kids uit Complex 507 en de Kanaalstraat en omgeving op facebook te posten. Al jaren leren en maken we mooie dingen. Tijd om eens te laten zien.

17 april 2015

We hebben een extra ruimte, in de Van Heutszstraat

Afgelopen jaar zaten we soms met 25 kinderen op 25 vierkante meter in Wishingwellwest. In de zomer konden we op de stoep werken. Heel gezellig maar we zijn nu heel blij dat we eindelijk na 8 jaar vragen een extra ruimte hebben, waar nog meer dingen voor de buurt kunnen ontstaan.
Woensdag is er gewerkt aan de nieuwe knikkerbaan en nu kunnen we de baan laten staan.

22 november 2014

Goodfoodclub

De Goodfoodclub  is de eet en kookclub uit Complex 507, in Lombok te Utrecht. Op de Facebookpagina staat het laatste nieuws

Foodfreaks en koks, uit de vele verschillende culturen in onze buurt, koken met groente en specerijen uit de winkeltjes van de Kanaalstraat. In dit filmpje zijn Monique van Dongen en Rubina Mallick uitgenodigd om te laten zien, hoe je met weinig Suiker en Koolhydraten en ook nog zonder vlees, een heerlijke, gezonde en gezellige maaltijden kan maken. Filmmaakster Olga Verheijden OV Videoproducties: www.ov-videoproducties.nl maakte deze vega-special.

10 maart 2014

Houd sociale woningbouw betaalbaar

Kom in actie! Houd sociale woningbouw in binnenstedelijke buurten In Utrecht en andere steden betaalbaar!

https://www.facebook.com/houdsocialewoningbouwbetaalbaar

klik hier voor het manifest

27 MEI 2013

Koningspaar op donderdag 30 mei in Lombok.

De koning en de koningin wandelen vanaf 16 uur door de Kanaalstraat.

Buurtbewoners, de winkeliers en kunstenaars uit de wijk verzorgen langs de route allerlei activiteiten die laten zien wat Lombok te bieden heeft. Na ongeveer tien minuten wandelen zal het paar uitgenodigd worden in één van de winkeltjes of restaurantjes.

De organisatie is in handen van Else Huisman van Wishing Well West, Peter Hagenaar van Kanaalstraat Producties en Wendy Veerhuis van 5GRADENOOST.

Voor het volledige programma, klik hier.

27 MEI 2013

 

Wegens grote drukte is deze rubriek tussen 24 november 2012 en 27 mei 2013 niet bijgehouden.

 

24 november 2012

 

Heropening cafetaria De Driehoek & Roti Enzo 2

Wishing Well West hielp bij het organiseren van de opening en nodigde de wethouder uit.
Wijkwethouder Gilbert Isabella openende op 24 november de nieuwe formule van de Surinaamse familie Roekalea. Het is 22 jaar een familie bedrijf aan de Kanaalstraat 121. Raju de zoon van John en Roos, is samen met zijn vrouw Samira de tweede generatie die het eetconcept uitbouwt. Ze hebben het verfijnd en een andere en warme uitstraling gegeven. Naast hun filiaal op de Kanaalstraat komen nu ook filialen in Houten en Leidsche Rijn. Wat ook heel bijzonder is aan de familie Roekalea. , is dat zij hun geluk delen, Al jaren gaat een gedeelte van de omzet van de Driehoek naar projecten in de wereld, waar mensen hulp nodig hebben. Hiervoor hebben zijn de stichting Satish opgericht.(genoemd naar hun overleden zoon en broer).

-Als eerste hebben ze lepra patiënten uit Jakarta geholpen.
-Daarnaast nog allerlei kleine projecten i.s.m..m met het Liliane fonds.
-Toen kwam het idee voor een weeshuis in Zuid-India. Dit is inmiddels gerealiseerd in 2006 in samenwerking met stichting de derde wereld.
-Er wordt zelfs gewerkt aan een tweede tehuis

Wij vinden dat de familie Roekalea een voorbeeld is voor alle ondernemers.

22 november 2012

 

Inspraak actie op nota parkeren

Het organiseren, verzamelen en winkeliers attenderen op mogelijkheid inspraak . Samen met Wil Schaatsenberg beddenspeciaalzaak, Ramazan van bakkerij delight, en Yassin de fietsenmaker. Een inspraak formulier gemaakt. De drie winkeliers gaan langs mede winkeliers om inspraak te borgen. De winkeliers willen al jaren goedkoper parkeren het eerste uur of half uur, omdat door de hoge parkeer prijzen veel klanten wegblijven.

 

22 november 2012

 

Organiseren van een interview in het A.D. met buurtbewoners en zzp-ers die last hebben van hoge parkeerprijzen. Met medewerking van Marijn van Gelder.

7 november 2012

 

Goodfoodclub

Lekker, Nieuw eten, Gezond,Vegetarisch en liefst biologisch.

De Goodfoodclub is 1 van de werkgroepen van Wishing Well West uit Community 507. We willen er voor zorgen dat Gezond en (h) eerlijk eten in een aantrekkelijk en fris daglicht komt te staan. En dat mensen / jongeren, kinderen ouders, spelerenderwijs leren dat gezond eten betaalbaar is en ook makkelijk en leuk is om te eten en zelf klaar te maken. Voor de initiatiefnemers en koks van de De Goodfoodclub is stimulatie gezond te eten en leren wat je eet en goed te proeven heel belangrijk. Er komt een buurtrestaurant bij Wishing Well West, we koken maaltijden en snacks , die koud lekker zijn, maar ook warm en op te warmen zijn. Daarnaast zullen we ons specialiseren in het geven van workshops: nieuw en gezond koken. De eerste try out was op 7 november, 15 buurtbewoners aten een heerlijke Indiase Hollandse fusion curry. Monique van Dongen was de kok. Zij werd ondersteund door Yvonne Smeelen Anita en Else.Kunstenaar Jan Coolen, had een 1 dags foto expositie gemaakt over de huizen van complex 507.

3 november 2012

 

Landelijke Bewonersdag L.S.A. in Amsterdam-Bijlmer

Het L.S.A. organiseerde de landelijke bewonersdag. Wishing Well West bracht een bezoek. Interessante materie was de lezing van Henk Cornelissen en Jos Van der Lans over  Community rights een wetgeving uit de U.K.  Right to bid, right to buy en right to challenge. Zie Engelse website http://locality.org.uk/movement/policy/community-rights/

Verder een bijeenkomst voor jonge leiders bijgewoond. Jongeren uit verschillende buurten uit het hele land, waren aan het word om te vertellen hoe zij actief waren in hun eigen buurt.

2 november 2012

 

7 Geveltuinen

Weer 7 nieuwe geveltuinen in complex 507. Bewoners konden de plantjes weer ophalen bij Wishing Well West. Buren hielpen elkaar bij het planten.

31 oktober 2012

 

PvdA fractie

De fractie van de PvdA kwam op bezoek bij Wishing Well West. 15 Bewoners en winkeliers waren aanwezig.  Vijf onderwerpen zijn besproken, de fractie gaat kijken hoe ze kan helpen….

1. Renovatie /groot onderhoud Complex 507
2. Vernieuwd Welzijn /sociaal makelaarschap
3. Cliënten ondersteuning/sociale raadslieden.
4. Bewonersbedrijf Complex 507
5. Winkeliers/ondernemers Kanaalstraat en Damstraat.

lees verder