spring naar de inhoud spring naar de navigatie

projecten 2009

Meer bloemen in je straat

 

We begonnen in 2008 met een terugkerend ritueel in Complex 507.
Alle bewoners krijgen elk jaar in de zomer een geranium voor hun gevelbakje en voor de winter een winterviool.
Bij WishingwellWest ontstaat een tijdelijke bloemenmarkt.
Er is koffie en taart en er wordt muziek gemaakt, alle buren hebben een gezellige middag met elkaar.

Gevel en Boomtuin

 

Door alle initiatieven vanuit wishingwellWest, komen er steeds meer aanvragen voor tuintjes in zelfbeheer. Bewoners kunnen een aanvraagformulier halen bij onze ontmoetingsplek aan de Kanaalstraat. Tijdens groendagen worden mensen gewezen op de mogelijkheid een tuintje aan te vragen. In samenwerking met het Wijkbureau en Stadswerken worden de tuinen aangelegd en gefinancierd.
 

Bandoengstraat, de meest vogelvriendelijke straat

 

In samenwerking met Milieupunt Utrecht-West en gesponsord door de Gemeente Utrecht, hebben wij de wijk uitgenodigd mee te doen om plannen te schrijven voor de prijsvraag van de Gemeente Utrecht, voor de vogelvriendelijkste straat van Utrecht. Met onverwacht groots succes ...

 

De Bandoengstraat won uiteindelijk met het beste plan !

Het plan gaat over het ophangen van vogelkasten, planten van vogelvriendelijke struiken, planten en het plaatsen van pergola's en het maken van groene daken. Naast de vogels was ook een belangrijke doelstelling dat mensen uit een straat met elkaar in gesprek kwamen en elkaar beter leerden kennen. Dat gebeurde en kreeg een vervolg, want als prijs won de Bandoengstraat een boottrip naar Amelisweerd en pannenkoeken eten met een groep van 35 buren.