spring naar de inhoud spring naar de navigatie

informatie

Groen, Dierenwelzijn, Gezond eten, Duurzaamheid

VERGROENING VAN DE STAD/OPENBARE RUIMTE

De afgelopen jaren is er zeer actief aan vergroening gewerkt door Wishing Well West. Samen met veel vrijwilligers en de gemeente zijn er 250 geveltuinen en boomtuinen aangelegd en er zijn planten en bomen geplant op de Kanaalstraat en de wijken daaromheen.

 

VEGAN & VEGA ETEN  & LEREN KOKEN

Wishing Well West promoot een gezonde leefstijl en zet in op vega(n) koken en eten. Dat doen we op verschillende manieren:

  • Tijdens de Goodfoodclub koken we vegetarisch en veganistisch met vrijwilligers uit diverse culturen in onze ontmoetingsplek aan Kanaalstraat 159. Koks en eters leren met elkaar lekker, gezond, vegan en betaalbaar te koken. De Goodfoodclub vindt 2 keer per maand plaats op donderdagavond. Zie Goodfoodclub (link invoegen) voor meer informatie.
  • Tijdens de openingsuren van de buurtkantine serveren we naast koffie, soep en hapjes. De ingrediënten die we daarvoor gebruiken zijn lokaal gekocht bij groentewinkels op de Kanaalstraat. Zij verkopen vaak groenten die op de veiling weggegooid worden. Dit is prima groente die betaalbaar is en hartstikke lekker.
  • Tijdens de creatieve middag op woensdag leren de kinderen en pubermeiden gezond en lekker te bakken en koken, zonder vlees, niet uit pakjes en weinig tot geen suiker. We leren hen hoe zij natuurlijke producten kunnen klaarmaken en hoe smaakvol dat kan zijn.
  • Bij de programma’s voor ouderen ligt de nadruk ook op gezond koken.
  • Weggooien is zonde, zeker als het om gezond voedsel gaat. Daarom hebben we voor de buurteenkleine lokale voedselbak opgezet. Ecologische winkels geven voedsel dat over de datum is aan een verzamelteam, zij delen dit weer uit aan gezinnen en individuen in de buurt.

MILIEUVRIENDELIJK SOCIAL DESIGN

Madeby507 is het label waaronder we buurtproducten maken. Iedere donderdag werken vrijwilligers en designers aan het maken van tassen. We gebruiken daarvoor alleen materiaal dat mens-, dier- en milieuvriendelijk is. Dat betekent: geen leer, maar gerecyclede petflessen. De tassen zijn te koop in de ontmoetingsplek op Kanaalstraat 159.

TOEKOMST GROEN

Met Toekomstclub507 zijn we op dit moment in gesprek met woningcorporatie Bo-Ex om de 350 huizen sociale woningbouw in onze buurt (Complex 507) in zelfbeheer te krijgen. Verduurzamen van de huizen is een belangrijk onderwerp in de plannen. De mogelijkheid voor zonnepanelen wordt onderzocht en ook nemen we verdere vergroening van de openbare ruimte hierin mee.