spring naar de inhoud spring naar de navigatie

Projecten 2015

11 november 2015

Vers Fruit

Elke maandag krijgen wij een grote zak fruit van 'PERSEPOLIS' en 'SA'ADA', twee aardige winkeliers in de Kanaalstraat. Zo hebben we altijd een volle fruitschaal voor de kinderen van Taal en Talent Lombok en Lombok kids C 507 Design!

DANK

10 november 2015

Op Facebook vind je het laatste nieuws over Lombok kids C 507 Design  en Taal en Talent 507

Kids design 507 zijn creatieve- en technieklessen. Met een team begeleiders luisteren we goed naar de interesse van de kinderen en begeleiden en volgen het kind in zijn/haar proces. Ieder kind leert zijn eigen weg vinden en met materialen omgaan.  Wij bieden inspiratie en begeleiding bij de ideeën van de kinderen.

Taal en Talent is een project van Wishing Well West/Complex 507 waarbij kinderen individueel worden begeleid om hun taalniveau te verhogen en hun talenten te ontwikkelen.

Op de foto's kun je zien hoe we bezig zijn met natuurkunde proefjes. Techniek en nauurkunde komen zowel bij Kids Design als bij Taal en Talent aan bod.

foto 1: Water op de kop (de kracht van lucht)
foto 2: Een bel in een bel (heel voorzichtig doen)
foto 3: We maken wind (warme lucht stijgt op en koude lucht komt er voor in de plaats, dat is wind)

31 augustus 2015

Het nieuw schooljaar is begonnen  en ook Taal en Talent 507 gaat weer beginnen.
 
Vanaf 14 september gaan we nog meer kinderen uit Lombok helpen bij hun schoolprojecten en
persoonlijke ontwikkeling. Er zijn docenten bijgekomen, daardoor is er nu nog plek voor enkele kinderen.
(4 september: We zijn inmiddels vol, er is wel de mogelijkheid tot plaatsing op de wachtlijst)
 
Over Taal en Talent 507
Taal en Talent 507  richt zich in de eerste instantie op het verbeteren van het taalniveau van de kinderen. Maar ook wordt er ondersteuning geboden bij vakken als rekenen, mocht dat nodig zijn. Een groot deel van de kinderen vraagt begeleiding bij talige projecten als werkstukken en spreekbeurten. Niet alleen het cognitieve deel wordt als belangrijk gezien, maar zeker ook de sociaal-emotionele ontwikkeling van de kinderen. Omgangsvormen, samenwerking tussen kinderen en eigen verantwoordelijkheid worden gestimuleerd. De lessen worden op maat aangeboden, waarbij er zoveel mogelijk vanuit de interesse van het kind gewerkt wordt.
 
Voor meer info bel of mail Else Huisman, projectcoördinator Taal en Talent 507: .(JavaScript must be enabled to view this email address), 06-17481268

16 juni 2015

Wil jij helpen bij de creatieve- en technieklessen aan de kinderen van  ‘Kids Design C507’?

Wishing Well West zoekt vrijwilligers!

De lessen zijn opgezet door bewoners in de multiculturele buurt ‘Complex 507’ te Lombok. Door grote vraag bij de kinderen, zoeken we versterking.

Wat is Kids design 507?
Het zijn creatieve- en technieklessen op woensdagmiddag van 15.30 tot 18.00 uur. In ons maakatelier, in de van Heutszstraat 4a  in Lombok, komen kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 samen. Met een team van 3 begeleiders luisteren we goed naar de interesse van de kinderen en begeleiden en volgen het kind in zijn/haar proces.  Ieder kind leert zijn eigen weg vinden en met materialen omgaan.  Wij bieden inspiratie en begeleiding bij de ideeën van de kinderen.

WIE ZOEKEN WE:
We zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die ons komen helpen bij de begeleiding van de kinderen tijdens de creatieve-/techniekles op de woensdagmiddag en soms in de schoolvakanties (of een zelf gekozen periode).
Je hoeft geen leservaring te hebben. Het is wél belangrijk dat je je kunt verplaatsen in een kind, zodat je kinderen iets kunt leren of begeleiden bij hun eigen projecten en dat je plezier hebt in het creatief of technisch werken met hoofd of handen.

De kinderen zijn bezig met onderstaande technieken: 
-Knutselen
-Tekenen, schilderen
-Timmeren
-Computeren (game design/programmeren)
-Met 3d pen werken.
-Naaien, kettingen maken, handwerken
-Bakken, eten maken.
-Dans

WAT BIEDEN WE JOU?
- Meedraaien in een les, zodat je kennis maakt met onze werkwijze op de creatieve woensdagmiddag
- Ruimte voor eigen inbreng
- Een ongedwongen werkomgeving in een leuke multiculturele wijk 
- Samenwerken in een leuk team vrijwilligers
- Enthousiaste en gemotiveerde kinderen
- Mogelijkheden voor vrijwilligersvergoeding
- Indien behoefte, ondersteuning van docent kunst (want die is altijd aanwezig)

INTERESSE OF VRAGEN?
Mail of bel Else Huisman (projectcoördinator Kids C507 design)  .(JavaScript must be enabled to view this email address) / 06- 17481268, of kom langs op Kanaalstaat 159.
Facebook: www.facebook.com/wishingwellwest

24 april 2015

Taal en Talent 507: Huiswerk- en talentles bij Wishingwellwest.

In Wishing Well West worden taal- en talentlessen aangeboden aan kinderen uit Lombok. Kinderen komen uit zichzelf naar ons toe, omdat ze hulp willen bij bepaalde vakken of omdat ze begeleiding willen bij een werkstuk of spreekbeurt.

Ze willen groeien. Wij vinden dit heel positief en willen deze kinderen graag een stapje verder helpen. De begeleiding richt zich in eerste instantie op het verbeteren van het taalniveau van de kinderen. We proberen de begeleiding echt op maat aan te bieden. Wat past bij het kind? Waar liggen de interesses en mogelijkheden? Ook samenwerking tussen kinderen en eigen verantwoordelijkheid worden gestimuleerd. 
De lessen zijn in het voorjaar van 2014 begonnen en zo gegroeid dat we op zoek zijn naar meer begeleiders. Het is belangrijk dat je graag met de kinderen uit onze wijk werkt en het leuk vindt deze kinderen verder te helpen. Heb je interesse of vragen? Mail Else Huisman, projectcoördinator Taal en Talent 507: .(JavaScript must be enabled to view this email address); of kom langs op Kanaalstaat 159. In de namiddag zijn we er bijna altijd.

Veel van de kinderen die naar de huiswerkles komen gaan ook naar de creatieve- en techniekles van WWW. Kijk op Facebook om hier meer over te lezen en foto's te bekijken.

10 april 2015

Lombok kids 507 design nu op Facebook

Lombok kids 507 design, is voor kinderen die maken, onderzoeken, leren en samenwerken

Op de foto zie je een vogel gemaakt met 3d pen door Aisha. Vanaf vandaag, gaan we proberen elke dag een maaksel, bedenksel of ontdekking van de Kids uit Complex 507 en de Kanaalstraat en omgeving op facebook te posten. Al jaren leren en maken we mooie dingen. Tijd om eens te laten zien.

17 april 2015

We hebben een extra ruimte, in de Van Heutszstraat

Afgelopen jaar zaten we soms met 25 kinderen op 25 vierkante meter in Wishingwellwest. In de zomer konden we op de stoep werken. Heel gezellig maar we zijn nu heel blij dat we eindelijk na 8 jaar vragen een extra ruimte hebben, waar nog meer dingen voor de buurt kunnen ontstaan.
Woensdag is er gewerkt aan de nieuwe knikkerbaan en nu kunnen we de baan laten staan.