spring naar de inhoud spring naar de navigatie

Lombok Kids c507 Design

Lombok Kids c507 Design, gratis inloopatelier voor creatief, sport en koken

Op woensdagmiddag tussen 15.00 en 18.00u is er een gratis creatief, sportief, technisch en culinaire inloopatelier voor kinderen en jongeren van 6 t/m 12 jaar in ons buurthuis op de Kanaalstraat 194.
Kom hier maken, onderzoeken, ontdekken, leren en samenwerken en samen spelen! De kinderen worden gestimuleerd en krijgen de ruimte om nieuwe vaardigheden, interessante materialen of talenten te ontdekken. Ze kunnen lekker bewegen en ze leren gezonde hapjes te koken. Er is zowel veel persoonlijke aandacht voor elk kind afzonderlijk als voor de groepsdynamiek.

De hele vakantie door organiseren we iedere woensdagmiddag sport, kook en creatieve activiteiten! Als je mee wilt doen geef je dan nu op door een berichtje te sturen naar coördinator Siënna (06-36046319) of bel algemeen coördinator Else (06 17481268). Siënna appt je daarna wekelijks met het aanbod. Je kan kiezen tussen een of meerdere activiteiten. Tot dan!

Klik hier voor foto’s en een sfeerbeeld op onze Facebookpagina!

 

Hoe kan een kind of jongere mee doen?

Vanwege de centrale plek in de wijk, komen kinderen vanzelf aanwaaien bij de kidsclub. Onze plek is bedoeld voor kinderen in de wijk Utrecht West. Kinderen moeten zich wel inschrijven. We vragen kinderen eenmalig langs te komen met ouders/opvoeders zodat we hen ook kunnen bereiken. Schrijf uw kind in door te bellen naar algemeen coördinator Else Huisman 06-17481268, of te mailen naar projectcoördinator Siënna Willemse .(JavaScript must be enabled to view this email address). Of loop een keer binnen bij ons buurthuis op Kanaalstraat 194 of 159.

 

Wat bieden wij kinderen en jongeren ?

Op woensdagmiddag tijdens ons inloopatelier kunnen kinderen 3 uur lang aan verschillende dingen meedoen. Met docenten en vrijwilligers met een achtergrond in kunst, sport, muziek of een sociale opleiding activeren we kinderen zelf iets iets te maken en vooral veel te ontdekken. Kinderen kunnen zelfstandig of in groepjes aan de slag. Er worden activiteiten aangeboden, maar de kinderen kunnen ook zelf kiezen wat ze willen doen. Ze kunnen de hele middag creatief zijn, materialen leren kennen, hun fantasie gebruiken en uitgedaagd worden. Daarnaast kunnen ze gaan sporten, aan hun conditie werken door te bewegen en leren samen te spelen. Samen met de koks leren ze over gezond eten, ze koken samen en delen dit later met de groep.

 

Wie begeleiden de kinderen en jongeren?

We hebben een breed team van professionele begeleiders. Kunstenaar, sportcoaches, koks, muzikanten, theatermakers en vrijwilligers staan klaar om de kinderen te begeleiden. Een professionele coördinator met scholing en ervaring in het onderwijs begeleid en coacht de vrijwilligers en stagiaires. De vrijwilligers krijgen alvorens ze starten bij Lombok Kids c507 Design een uitvoerige intake. Ze spreken af met de coördinator. Die legt uit wat er van hen verwacht wordt, wat de regels zijn en waar wij de vrijwilligers bij kunnen ondersteunen. De coördinator is altijd aanwezig in het buurthuis en kijkt met de vrijwilligers en kinderen mee. Ze biedt extra ondersteuning waar dat nodig is. De vrijwilligers draaien eerst op proef mee. De vrijwilligers worden door de coördinator gecoacht om breed naar een kind te kijken en krijgen door de tijd trainingen aangeboden. We vragen een VOG aan de vrijwilligers voor ze bij ons starten.

Klik hier voor meer informatie over sociale veiligheid, ons aanname beleid en gedragscode.

 

Vrijwilliger of stagiair(e) worden?

We zijn vaak op zoek naar vrijwilligers en stagiaires! Ben je beschikbaar op woensdagmiddag en wil je meewerken en/of heb je een vraag? Bel naar algemeen coördinator Else Huisman 06-17481268, of mail naar projectcoördinator Siënna Willemse .(JavaScript must be enabled to view this email address). Of loop een keer binnen bij ons buurthuis op Kanaalstraat 194 of 159.