spring naar de inhoud spring naar de navigatie

werkgroepen 507

Werkgroepen waar nodig

Waar nodig zetten we werkgroepen op. Waar niet meer nodig, heffen we ze op. Een aantal werkgroepen zijn er niet meer, omdat de noodzaak er niet meer is of omdat de inhoud van de werkgroep inmiddels is opgenomen in een van onze programma's.

Werkgroepen die nog wel bestaan buigen zich met name over het groot onderhoud en het zelfbeheer van de huizen in complex 507. Zie ook toekomstclub 507

14 november 2012

 

Bijeenkomst werkgroep community opbouw en zelfbeheer. Aanwezig waren: Steffen, Eloy, Emi, Eut,  Jorrit en Else.

 

8 november 2012

Bespreking en brainstorm met Bo-Ex, Arcadis, Casa, Winket en de Toekomstclub 507. Van de Toekomstclub waren Eut, Onno , Eloy en Else aanwezig.
 

7 november 2012

 

Goodfoodclub

Lekker, Nieuw eten, Gezond,Vegetarisch en liefst biologisch.

De Goodfoodclub is 1 van de werkgroepen van Wishing Well West uit Community 507. We willen er voor zorgen dat Gezond en (h) eerlijk eten in een aantrekkelijk en fris daglicht komt te staan. En dat mensen / jongeren, kinderen ouders, spelerenderwijs leren dat gezond eten betaalbaar is en ook makkelijk en leuk is om te eten en zelf klaar te maken. Voor de initiatiefnemers en koks van de De Goodfoodclub is stimulatie gezond te eten en leren wat je eet en goed te proeven heel belangrijk. Er komt een buurtrestaurant bij Wishing Well West, we koken maaltijden en snacks , die koud lekker zijn, maar ook warm en op te warmen zijn. Daarnaast zullen we ons specialiseren in het geven van workshops: nieuw en gezond koken. De eerste try out was op 7 november, 15 buurtbewoners aten een heerlijke Indiase Hollandse fusion curry. Monique van Dongen was de kok. Zij werd ondersteund door Yvonne Smeelen Anita en Else.Kunstenaar Jan Coolen, had een 1 dags foto expositie gemaakt over de huizen van complex 507.

3 november 2012

 

Landelijke Bewonersdag L.S.A. in Amsterdam-Bijlmer

Het L.S.A. organiseerde de landelijke bewonersdag. Wishing Well West bracht een bezoek. Interessante materie was de lezing van Henk Cornelissen en Jos Van der Lans over  Community rights een wetgeving uit de U.K.  Right to bid, right to buy en right to challenge. Zie Engelse website http://locality.org.uk/movement/policy/community-rights/

Verder een bijeenkomst voor jonge leiders bijgewoond. Jongeren uit verschillende buurten uit het hele land, waren aan het word om te vertellen hoe zij actief waren in hun eigen buurt.

31 oktober 2012

 

PvdA fractie

De fractie van de PvdA kwam op bezoek bij Wishing Well West. 15 Bewoners en winkeliers waren aanwezig.  Vijf onderwerpen zijn besproken, de fractie gaat kijken hoe ze kan helpen….

1. Renovatie /groot onderhoud Complex 507
2. Vernieuwd Welzijn /sociaal makelaarschap
3. Cliënten ondersteuning/sociale raadslieden.
4. Bewonersbedrijf Complex 507
5. Winkeliers/ondernemers Kanaalstraat en Damstraat.

lees verder

10 en 30 oktober 2012

 

Bijeenkomst werkgroep structuur en communicatie

Emi, Marianne en Else. Samen geschreven aan werk document ambities in het hart van Lombok. Hier wordt de komende tijd verder aan gewerkt. De eerste versie wordt op 31 oktober meegegeven aan de fractie van de PvdA die op bezoek komt..
 

27 oktober 2012

 

Werkgroep kids en opvoeding

Deze werkgroep bestaat uit vier buurtbewoners Petri, Annemoon , Marijke en Else. Met elkaar zijn een aantal formats bedacht /workshops voor kinderen, waarin de buurt en ouder mee kunnen doen. Uitgaan van wat kinderen zelf willen, is de basis en de connectie met de mogelijkheden en voorbeelden die ouders en mensen uit de buurt en wijk bieden. De droom, je droom beroep, of droom figuur is het thema wat we als leidraad gaan gebruiken. Hiernaast gaan we opzoek naar buurtbewoners die iets over hun beroep of droom die ze hebben waargemaakt willen vertellen aan de kinderen uit de buurt. Marijke heeft een wervingstekst geschreven en Annemoon heeft haar grafische skills ingezet…

25 oktober 2012

 

Werkgroep: Goodfoodclub en de mobiele keuken

Monique,Yvonne, Anita, Eut en Else.

De Goodfoodclub gaat een buurt restaurant beginnen en kookworkshops geven. Voorop staat mensen in contact brengen met gezond eten. We beginnen klein met etentjes in Wishing Well West. Eut heeft een ontwerp gemaakt voor een mobile keuken die achter de fiets gehangen kan worden en waarmee we naar buurten en straten en scholen kunnen rijden en ter plekke samen kunnen koken met buurtbewoners en kinderen. Het Maliegilde is bezig een prototype te maken. We willen de link leggen naar zelf kruiden en groente verbouwen en de winkeliers van de Kanaalstraat stimuleren biologische groenten in te kopen.

23 oktober 2012

 

Bespreking en brainstorm over verbetering verkeers-situatie, doorstroom, veiligheid van de Kanaalstraat en Damstraat

Een werksessie onderleiding van verkeersdeskundige: Robert Gijsen, Jan den Boer en Wim Greijn. We gaven input over de situaties in beide straten.

Wie waren er? De winkeliers en ondernemers van de Kanaalstraat en Damstraat, de Wijkraad, Wijkbureau-West, de mensen van Lombok Centraal, Wishing Well West en de winkeliersvereniging. Het was een vruchtbare avond, situaties werden zichtbaar door foto's en schetsen.

4 en 11 oktober 2012

 

Food vuur en werkgroepen…

JIJ BELANGRIJK: van brainstorm naar werkgroepen
Per avond waren er 15 bewoners (totaal 30) ieder besloot in welke in werkgroep ze wilde participeren. Er zijn 17 werkgroepjes opgericht, het komende half jaar gaan we bekijken welke  groepen naar een verdien model kunnen toewerken, welke quitte zouden kunnen spelen en voor welke altijd een beetje subsidie/ of sponsor geld nodig is.

De 17 werkgroepen
Een paar voorbeelden van werkgroepen
Werkgroep: Kids en opvoeding
Werkgroep: Structuur ern communicatie
Werkgroep: Goodfoodclub /horeca
Werkgroep :Toekomstclub /bewoners federatie
Werkgroep : Community opbouw….
Werkgroep :Uitgeverij
Werkgroep ;Community-art
Werkgroep : Bewonersbedrijven
Werkgroep; Sociaal makelaar.
Werkgroep Groen en openbare ruimte.
Etc….

Onder deze link de uitnodigning voor de avond.

15 oktober 2012

 

Facebook page

Woon je in complex 507, dan kan je lid worden vaneen besloten 507 Facebookpage. Handige tips hoe je huis warm te houden tot het delen van printers en uitwisselen van ideeën en activiteiten. Geef je op via else huisman of ariannne notenboom via Facebook.

Zaterdag 29 september 2012

 

Vip Verjaardag Cheyenne

Cheyenne met vrienden en familie organiseren het vip verjaardags- feest. Een feestje voor een groep kinderen uit de buurt die eerder samen animaties maakte…
Een jaarlijks terugkerend ontmoetingsmoment, waar ook Alexandra van stal Thamen/Roodnoot langs komt. Een stadsboerderij, waar kinderen uit de buurt leren paardrijden en andere beesten leren verzorgen.

Stal Thamen…

 

 

19 en 25 september 2012

 

Beoordelingscommissie Bewonersbedrijf….

Kwartier maken voor het Bewoners bedrijf….
Zes kandidaat-Bewonersbedrijven hebben donderdag 20 september hun plannen voor de eerste keer aan de beoordelingscommissie gepresenteerd. Met hun kennis en jarenlange ervaring hebben de commissieleden de bewoners kritisch bevraagd op aannames en veronderstellingen en tips en adviezen meegegeven. Met deze adviezen gaan 6 kandidaat-Bewonersbedrijven nu van start met kwartiermaken.

Kwartiermaken

Een Bewonersbedrijf is van, voor en door bewoners. Het opzetten ervan vergt veel tijd en specifieke kennis. Kennis waar je anderen voor nodig hebt. Er zitten dan ook grenzen aan wat bewoners vrijwillig, vaak naast hun baan en in de avonduren, kunnen doen. Daarom maakt het L.S.A.binnen het experiment ruimte voor een kwartiermaker. De kerngroep benoemt een kwartiermaker die voor een vastgestelde periode en aantal uur per week het ondernemingsplan verder uitwerkt en met het installeren van het oprichtingsbestuur het kandidaat-Bewonersbedrijf startklaar maakt.

http://www.bewonersbedrijven.nl/nieuws/6-kandidaat-bewonersbedrijven-gaan-kwartiermaken/

 

12 september 2012

 

Voorbeelden van Community's die zelf een bedrijf hebben en Coöperaties in Baskenland.

Coöperaties in Baskenland
Het wonder van Baskenland. Zie de documentaire hiernaast.

 

10 september 2012

 

Waar voldoet een Bewonersbedrijf aan?

Bewonersbdrijven zijn echt van bewoners in de buurt.
En dat maakt al het verschil. Dat maakt dat het Bewonersbedrijf gedreven is door de maatschappelijke doelen die in de buurt echt toe doen. Dat zijn die sociale, economische en fysieke problemen die bewoners op willen lossen, waar bewoners de urgentie en gedrevenheid voor voelen om ze zelf ook aan te pakken. Dat maakt dat het Bewonersbedrijf een onafhankelijke organisatie is die maatschappelijke doelen koppelt aan een gezonde verdienmodellen. Juist in die financiële onafhankelijkheid zit de vrijheid om die problemen waar het voor bewoners echt om draait aan te pakken en een toekomstvaste organisatie op te bouwen. Dat maakt dat het Bewonersbedrijf een gelijkwaardige partner is voor lokale overheden, organisaties en bedrijven. Ze is financieel onafhankelijk en kiest daarom haar eigen samenwerkingspartners uit. Dat maakt dat bewoners zelf bepalen in welk gebied het Bewonersbedrijf werkt. Dus geen grenzen van de ambtelijke tekentafel, maar dat gebied waar bewoners zich in kun herkennen. Dat maakt dat iedere bewoner uit de buurt deel kan nemen aan het Bewonersbedrijf. En dat het Bewonersbedrijf verantwoording aflegt aan elke bewoner uit de buurt.

lees verder