spring naar de inhoud spring naar de navigatie

informatie

Elkaar ontmoeten, elkaar helpen, met elkaar maken, koken en eten

Als stichting en community staan we voor inclusiviteit. Iedereen verdient een plek binnen de community en we zij er om elkaar daarin op weg te helpen. Wishing Well West doet dat op verschillende manieren. We bieden een loket waar mensen terecht kunnen met hun vragen en ideeën, we bieden een gezellige buurtkantine waar mensen samen kunnen komen en koffie kunnen drinken, we organiseren activiteiten die mensen een dagbesteding geven en waarbinnen ze zichzelf kunnen ontwikkelen.

 

Sociaal makelaarschap  & wijkinformatie loket (Kanaalstraat 159)

Wishing Well West voert middels een pilot het sociaal makelen uit in Lombok. Aan Kanaalstraat 159 is al 10 jaar een ontmoetingsplek waar je terecht kunt met vragen over de buurt en leuke ideeën voor de buurt.

Ons buurtnetwerk is  groot, want al 10 jaar actief. Bij veel sociale, culturele of groene vragen en ideeën kunnen wij met je meedenken. WE kunnen je helpen iets op te zetten en kunnen je doorverwijzen naar een specialist in de wijk of stad. We hebben contact met een heel scala aan organisaties: de woningbouwcorporatie, het buurtteam, het wijkbureau en het gezondheidscentrum. En ook met een groot netwerk van kunstenaars, koks, ambachtsmensen en sociale mensen uit de buurt.

Sociaal makelen en informatie over de wijk: heb je een leuk idee voor de buurt of heb je een vraag?  Loop dan binnen bij één van onze locaties (Kanaalstraat 159 en 194). Of neem contact op met Else (coördinator van de stichting) via .(JavaScript must be enabled to view this email address) of 06-17481268.

 

Communityclub/buurtkantine (Kanaalstraat 159)

In de buurtkantine is iedereen welkom om koffie te komen drinken, hapjes te eten en deel te nemen aan culturele activiteiten, zoals muziekoptredens, debatavonden, taalcafés en exposities. 

Op donderdagen is er Goodfoodclub. Er wordt gezond, vegetarisch en vaak veganistisch eten gekookt.

De buurtkantine wordt gerund door vrijwilligers, onder begeleiding van een coördinator.

Wil je meewerken als vrijwilliger, meld je dan aan via .(JavaScript must be enabled to view this email address)of bel Else 06-17481268.

 

De buurtkantine en het sociaal makel loket is open op de volgende momenten:

  • Dinsdag van 10.00 tot 17.00 uur
  • Donderdag van 13.00 tot 17 uur en twee keer per maand avond activiteiten (houd hiervoor de facebookpagina in de gaten)
  • Vrijdag van 10 tot 17.00 uur 
  • Zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur

 

Madeby507 (Kanaalstraat 194)

Madeby507 is het social label van Wishing Well West. Een groep Utrechters komt elke week samen om buurtproducten te maken bij Kanaalstraat 194. We zijn begonnen met een vegan tassenlijn. De tassen worden gemaakt met respect voor mens, dier en milieu. Welke producten er nog meer gemaakt gaan worden onder dit label, bepalen de deelnemers zelf. De tassen verkopen we in onze buurtkantine aan Kanaalstraat 159. De opbrengst van de tassen vloeit terug in het project, we maken geen winst.

Elke donderdag van 10.00 tot 13.00 uur worden er tassen gemaakt. Wil je graag meehelpen tassen maken of heb je een ander goed idee voor een buurtproduct? Meld je dan bij Else 06-17481268 of mail  via .(JavaScript must be enabled to view this email address).

 

Dagbesteding ouderen en dames (Kanaalstraat 194)

Een paar keer per week komen dames van Turkse, Syrische en Iraanse afkomst bij elkaar aan Kanaalstraat 194.

Op dinsdag ochtend is er dagbesteding voor Turkse oudere dames.

Een team vrijwilligsters onder leiding van Aliye en Solmaz helpen de ouderen. Tijdens deze bijeenkomsten worden diverse onderwerpen besproken en wordt er geluisterd naar de ouderen. Samen met vrijwilligsters wordt er gezond gekookt en leuke activiteiten ondernomen. Tijdens de week  gaat het vrijwilligersteam op huisbezoek bij eenzame ouderen.

Op donderdagavond en in het weekend zijn er bijeenkomsten met diverse groepjes dames van verschillende leeftijden olv Aliye. De dames ondersteunen elkaar bij levensvragen en praktische dingen en houden contact met dames die het moeilijk hebben. Heb je vragen over deze activiteiten, bel sociaal makelaar Else 06-17481268 of mail .(JavaScript must be enabled to view this email address)