spring naar de inhoud spring naar de navigatie

Taal en Talent

Taal en Talent, gratis 1 op 1 begeleiding

Bij dit programma kiest een kind of jongere van 5 tot 18 jaar oor wekelijkse 1 uur privé les. Dit is één op één ondersteuning voor kinderen en jongeren in taal en talentontwikkeling door een vaste vrijwilliger/ maatje. Elk uur werken er 8 kinderen, met 8 vrijwilligers, ieder duo aan een eigen tafel in een gezellige huiskamer sfeer. Dit gebeurt onder begeleiding van een professionele coördinator. Wekelijks is er contact met ouders. Ook is er contact met de school. Kinderen en jongeren doen vaak jaren mee aan dit programma.

Klik hier voor foto’s en een sfeerbeeld op onze Facebookpagina!

 

Hoe kan een kind of jongere begeleiding aanvragen?

Om mee te kunnen doen moet het kind zich samen inschrijven met ouders/verzorgers bij de coördinator van Taal en Talent. Er is een wachtlijst, maar het is altijd goed om contact met ons op te nemen over de mogelijkheden. Bel met algemeen coördinator Else 06-17481268 .(JavaScript must be enabled to view this email address) of mail naar projectcoördinator Mine Erdural .(JavaScript must be enabled to view this email address) en .(JavaScript must be enabled to view this email address). Of loop binnen bij Kanaalstraat 194 of 159.

 

Praktische informatie:

Dit programma vindt plaats op maandag, donderdag en vrijdag om 15.30u, 16.30u en 17.30u in ons buurthuis op Kanaalstraat 194. Elke uur gaan 8 kinderen en jongeren met 8 vrijwilligers aan de slag.

 

Wat bieden wij kinderen en jongeren ?

Onze professionele coördinatoren en vrijwilligers kijken samen met het kind of jongere hoe hij of zij zich het liefste ontwikkelt en leert en waar een kind gelukkig van wordt. Elk kind leert op een andere manier! Wij vinden het belangrijk dat kinderen hun eigen manier van leren en hun unieke talenten ontdekken en hier lol in hebben. Taal ontwikkelen en goed meekomen op school is van belang. Daar besteden we veel tijd aan. Natuurlijk hebben we een ruim aanbod van educatieve spellen, werkbladen en (digitale) oefeningen ter beschikking.

Net zo belangrijk is het om te kijken hoe een kind of jongere het beste leert. Er zijn zoveel manieren hoe je iets kan leren. Soms is ontspanning heel belangrijk, of trots zijn op jezelf en of door een duidelijke structuur aan te brengen. Het kan zijn dat het kind graag beweegt en dat dat juist helpt bij leren. Of dat een kind een taalhandicap heeft, maar dat er via muziek of theater makkelijker aan de taalontwikkeling te werken is. Het kan ook zijn dat een kind uitblinkt in het timmeren van hutten en het metselen van muurtjes.

Wij kijken bij Taal en Talent naar al deze zaken. Ook wordt er samengewerkt met het woensdagmiddag programma Kids c507 Design. Daar zien we veel ander talenten van de kinderen. Natuurlijk werken we ook samen met de scholen.

 

Wie begeleiden de kinderen en jongeren?
Een professionele
coördinator, met scholing en ervaring in het onderwijs begeleid en coacht de vrijwilligers en stagiaires. De vrijwilligers krijgen alvorens ze starten bij Taal en Talent een uitvoerige intake. Ze spreken af met de coördinator. Die legt uit wat er van hen verwacht wordt, wat de regels zijn en waar wij de vrijwilligers bij kunnen ondersteunen. Er wordt gezocht naar een goede match tussen het kind/de jongere en de vrijwilliger. De coördinator is altijd aanwezig bij de Taal en Talent lessen. Ze kijkt met vrijwilligers en kinderen mee, en biedt extra ondersteuning waar dat nodig is. De vrijwilligers draaien eerst op proef mee. De vrijwilligers worden door de coördinator gecoacht om breed naar een kind te kijken en krijgen door de tijd trainingen aangeboden. We vragen een VOG aan de vrijwilligers voor ze bij ons starten.

Klik hier voor meer informatie over sociale veiligheid, ons aanname beleid en gedragscode.

 

Vrijwilliger of stagiair(e) worden?

We hebben een zeer divers aanbod van vrijwilligers en stagiaires bij Taal en Talent, met verschillende beroepen en studies. De meeste komen uit de wijk of uit de stad en soms van verder. We zijn altijd op zoek naar vrijwilligers en stagiaires. Dat kan al vanaf één uur per week. Interesse? Bel met algemeen coördinator Else 06-17481268 .(JavaScript must be enabled to view this email address) of mail naar projectcoördinator Mine Erdural .(JavaScript must be enabled to view this email address) en .(JavaScript must be enabled to view this email address). Of loop binnen bij Kanaalstraat 194 of 159.