spring naar de inhoud spring naar de navigatie

projecten 2011

31 oktober 2012

 

PvdA fractie

De fractie van de PvdA kwam op bezoek bij Wishing Well West. 15 Bewoners en winkeliers waren aanwezig.  Vijf onderwerpen zijn besproken, de fractie gaat kijken hoe ze kan helpen….

1. Renovatie /groot onderhoud Complex 507
2. Vernieuwd Welzijn /sociaal makelaarschap
3. Cliënten ondersteuning/sociale raadslieden.
4. Bewonersbedrijf Complex 507
5. Winkeliers/ondernemers Kanaalstraat en Damstraat.

lees verder

Ronde tafel gesprek winkeliers en gemeente:

 

Woensdag 16 November organiseerde Wishing Well West een gesprek en ontmoeting tussen Winkeliers van de Kanaalstraat en Damstraat met de ambtenaren van de Gemeente Utrecht, van Dienst Stadsontwikkeling (Wim Greijn & Jan den Boer).

Al eerder organiseerde Wishing Well West een debat met aanbevelingen en vragen aan de Gemeente en het College / wethouder Mirjam de Rijk op 28 maart 2011.
We deden dit samen met de winkeliers en Ondernemers en Bulent Isik, raadslid van de Pvda. Woensdag 16 november was er nu een eerste vervolg gesprek met 6 winkeliers.

De Dienst Stadsontwikkeling heeft aangegeven de komende tijd serieus te onderzoeken welke pijnpunten van de ondernemers opgelost kunnen worden. Daarnaast wordt er gekeken hoe er samen met alle belanghebbende van de Kanaal en Damstraat invulling gegeven kan worden aan dit onderzoek en aan het vormen van een toekomstvisie over het winkel en woongebied.

Burendag in Complex 507

 

Plantjes, kunst, tekencursus en ballonnenwedstrijd

20 bewoners uit Complex 507 hebben, samen met Wishing Well West, Burendag georganiseerd voor hun 11 straatjes.

In de van Riebeeckstraat, Soerabayastraat, Medanstraat, Palembangstraat hebben buren met elkaar de straten weer mooier gemaakt. Monique heeft samen met Aliye en Diane winterviooltjes uitgedeeld voor in de 'gevelbakje' in de straten. Bewoners hielpen elkaar geveltuinen die er niet zo goed bij stonden aan te vullen door wat extra planten en het onkruid weg te halen.

Meubelmaker Wim Sontrop maakte een kunstwerk van hout in de van Riebeeckstraat op de gevel. Het kunstwerk is bedoeld voor bloemen en planten met ruimte voor een vogel.De naam van het werk is Karaman, dit is een plaats in Turkije waar veel Turkse bewoners uit de van riebeeckstraat oorspronkelijk vandaan komen. Het is te bewonderen op nr 13. Voor ander werk van wim bekijk zijn website .


In de Bandoengstraat, Bantamstraat, Ternatestraat van Heutszstraat en Semarangstraat was er veel hulp van bewoners. Het begon s’ochtends met opbouwen van een kraampje in de Bandoengstraat en met de uitgifte van de winterviooltjes, het was gezellig. Ook voor de Ballonnenwedstrijd was heel veel belangstelling. We hebben de eerste gevonden ballonnenkaartjes al terug gestuurd gekregen!

Petri was superdruk met een cursus  tekenen, met echte schildersezels zodat iedereen zich even een kunstenaar kon voelen.Daarnaast waren er een aantal spelletjes en vooral het schietspel deed het goed bij de jochies uit ons complex.

In de Semarangstraat hebben Eut, Emi en Ruben de poort bijgeschilderd en een elektro kastje, die waren wat aangedaan door vuurwerk en graffiti.

Patrick Feit heeft de hele dag mooie foto’s gemaakt.

Na afloop en opruimen hebben we voor wishingwellwest nog een borreltje gedronken en een vuurtje gemaakt. Een mooie afsluiting van en leuke dag.

De bewoners van complex 507 en wishingwellwest willen het Oranjefonds en
Douwe Egberts
bedanken voor het mogelijk maken van een hele mooie dag !
 

Groene burendag kanaalstraat

 

Vrijdag 23 september in het kader van Burendag van het Oranjefonds en Douwe Egberts hebben enthousiaste bewoners van de Kanaalstraat, Damstraat en van Complex 507, samen met Wishing Well West, de boomtuinen in de Kanaalstraat opgeknapt en gefleurd met nieuwe planten en bloemen. Winkeliers hielpen mee met water te geven vuil aan te nemen, of koffie te schenken. Enkele winkeliers hebben zelf al hekjes geplaatst tegen de vervuiling van de tuinen.

Wishing Well West heeft eerder dit jaar samen met een winkeliers en bewoners een plan ingediend bij de gemeente om alle lege boomtuinen te beplanten. In de zomer zijn de eerste planten aangelegd. Door de droogte in het voorjaar waren de vorige planten niet goed gegroeid en de boomtuinen waren nodig aan een opknapbeurt toe.

Naomi Raja Boejan is een onderneemster die zich richt op ondernemen, samenwerken en bewustzijn. Maar ze is ook bewoonster van de Damstraat. Zij kwam naar Wishing Well West met het idee een smaakvolle straat te creeeren in de Kanaalstraat, met eetbare planten. Dit paste naar ons idee erg goed bij het winkelaanbod. Naomi en Wishing Well West hebben overlegd met de winkeliers en ander bewoners en samen gekozen naast verschillende kruiden ook bloeiende en groen blijvers te planten.

Vrijdagochtend is een groep actieve bewoners, mevrouw Prins en mevrouw van der Werf, Naomi, Steffen ,Sami , Bulent, Alex, Onno en Else aan de slag gegaan. Na een dag hard werken was het resultaat te zien. De meeste boomtuinen zijn er weer super uit met mooie planten en bloemen. Het geeft de straat een mooiere aanblik. Om de bomen hebben we bordjes gehangen in drie talen, waarop gevraagd wordt geen vuil in de tuinen te gooien. Sommige winkeliers hebben een hekje om de tuin gemaakt.

Ben jij ook een bewoner die het leuk lijkt de tuinen te verzorgen? Doe dan mee, want we hebben ook jouw hulp nodig om ze mooi te houden.

Hoe?
- Vuil er uit :Wanneer je vuilniszakken, vuil of oude fietsen aantreft in een tuintje, haal het even eruit.
- Water geven: Wanneer je in de buurt woont of vaak winkel in de Kanaalstraat en je ziet dat de planten water nodig hebben, meld het even aan de winkelier of vraag zelf even een paar emmers water.
- Doe mee aan de Groengroep, dan kunnen we een paar keer per jaar collectief de tuinen aanpakken.
Wanneer je interesse hebt mail dan naar Wishingwellwest .(JavaScript must be enabled to view this email address) of bel met Else Huisman 06-17481268

We danken het Oranje Fonds
en Douwe Egberts namens de bewoners en winkeliers van de Kanaalstraat voor de mogelijkheid extra planten te kopen

film over C507 design te bezichtigen!

 

C507 Design, 'Van Buurtkunst tot Straatmeubel'  was een tweejarig projekt in de openbare ruimte van Wishingwell-West, filmmaker Roberto Rizzo filmde het project.

 

De film is in 2 delen, deel 1 laat het 'maak' proces zien en deel 2 daaronder, de inwijding van de kunstwerken en ontwerpen.

(leest tekst verder in blokje hieronder)

 


 

film over C507 design deel 2

 

Hier het tweede deel van de film over C507 design!

Roberto volgde de Kunstenaars en Bewoners uit de Utrechtse buurten Complex 507, Complex 501 en het verzorgingshuis het 'Hart van Lombok' een jaar lang. In dit jaar filmde hij het proces waarbij op 7 plekken in de Openbare Ruimte Kunstwerken en ontwerpen gemaakt werden, aan de hand van wensen van bewoners.

De van oorsprong Italiaanse Filmmaker Roberto maakt films over hoe cultuur, community building en bewustzijn samengaan. Bekijk zijn films op: www.Livingpicturefilm.com