spring naar de inhoud spring naar de navigatie

Geveltuinen, Boomtuinen en Groengroepen in Complex 507.

 

Op 2 en 9 april heeft WishingwellWest een groendag gehouden. Buurtbewoners beplanten zelf de tuintjes, met hulp en raad van hovenier Kees van der Laan.

Drie jaar geleden was er nog erg weinig groen in complex 507. Bij veel bewoners was er de wens met elkaar het straatbeeld groener en fleuriger te maken.
Inmiddels zijn er in bijna elke van de 11 straten een aantal geveltuinen en boomtuinen, en er komen steeds weer nieuwe stukjes bij. De tuintjes zijn aangelegd door middel van het leefbaarheidsbudget van het Wijkbureau-West.

 

In elk seizoen is er een actie om de tuinen te onderhouden en te beplanten, bewoners werken dan met hulp van de hovenier en groene inspirator: Kees van Der Laan.

Kees van de Laan geeft begeleiding en informatie over hoe te plantten en de tuinen te onderhouden, download hier een pdf met tips.
Dat kees een groene inspirator is kan je ook zien op de website van http://www.nieuwrotsoord.nl/ een mooie stadstuin en boerderij in Hoograven. Veel van de stukken groen in nieuw rotsoord heeft hij aangelegd,

In Complex 507 , wordt de komende jaren toe gewerkt naar zelfbeheer van groengroepen per straat. Het groene bewustzijn leeft onder veel bewoners. Dit willen we bij zoveel mogelijk mensen stimuleren. Meer contact met de natuur, er over en van leren is 1 van onze doelstellingen. We hopen ooit met zonnenpanelen onze eigen energie op te wekken.