spring naar de inhoud spring naar de navigatie

projecten 2011

Jij BELANG RIJK

Donderdag 22 december vanaf 19.30 tot 12.00 vond er bij Wishing Well West een Goed Gesprek plaats tussen 18 buurtbewoners die van elkaar nog niet veel wisten. Er was soep en vuur

JIj Belang Rijk, ging over:

Waar ieder van ons mee bezig is.....
Wat we graag zouden willen......
In t leven, De wereld, De Buurt......
Wat boeit ieder, Inspireert, wat is mooi, wat zou beter kunnen en hoe dan ?

De avond was gezellig en zinvol, mensen leerde elkaar kennen en vertelden waar ze in het dagelijks leven me bezig zijn en hoe dit gekoppeld is aan de wijk en buurt en tijdsgeest. Dwarsverbanden werden gelegd en er werd nagedacht over hoe je initiatieven en behoefte vanuit jezelf inspirerend kunnen zijn voor je buurt.

Onderwerpen die langs kwamen:
Het maken van en bewustwording door kunst en cultuur, Verschillende projecten en studies waar mensen mee bezig zijn. Lessen die gegeven worden zoals koken en yoga. De Plek als inspiratie, je geaccepteerd voelen, wat maakt een buurt, waardoor voel je je verbonden. Gezond Eten, Koken. Alternatieve manieren van je huis op warmte isoleren. Buurt economie en nog veel meer…


Jij Belang Rijk krijgt een vervolg.
 

Op Zaterdag 26 November en 11 december samenkomst Algerije Nederland Associatie

 

De oprichters Bloufa Benhadada, Djamel Imadalou, Lips Hind en Benhaddya Mohamed-Salah van de nieuwe stichting: Algerije Nederland Associatie (A.N.A), organiseerden zaterdag 26 November bij Wishing Well West een ontmoeting voor de leden van de nieuwe stichting A.N.A. Op 11 december is er een vervolg van deze bijeenkomst.

Lombokker Djamel was eerder actief als vrijwilliger voor Wishing Well West. Djamel komt zelf oorspronkelijk uit Algerije, net als veel van de andere leden van A.N.A. Ook zijn er inmiddels veel jongeren met een half Algerijnse achtergrond geinteresseerd. Ze willen elkaar leren kennen en Europese landen kennis laten maken met de Algerijnse cultuur.

In de planning staan: culturele , sociaal educatieve en economische projecten, waar uitwisselingen van culturen centraal staat Volg stichting A.N.A op: http://nl-nl.facebook.com/pages/Algerije-Nederland-Associatie/269677806409055
 

17 augustus

Bo-ex komt eten in Complex 507

Op 17 augustus kwamen 7 medewerkers van de Bo-ex eten bij bewoners van Complex 507. Dit naar aanleiding van een prijsvraag die Wishing Well West bedacht had. De winnaars van de speurtocht door de wijk een paar maanden eerder mochten bij bewoners thuis komen eten.

Drie bewoners met een culinaire achtergrond maakten een heerlijk drie gangenmenu. Voor iedere gang verkasten we naar een ander huis in het Complex..

We wilden me dit idee aan de Bo-ex laten zien wie er in hun huizen woont. De persoon achter naam en (complex) nummer laten zien. Tevens contact tussen Bo-ex en bewoners op gang brengen.

Geeffeest 26 juni in complex 507 (deel 1)

 

Van s 'middags 12.00 uur tot s ’avonds 21. 00 uur was het feest in complex 507. Veel bewoners kwamen kijken, meedoen of waagden een dansje.

Met 30 vrijwilligers uit complex 507 hebben we het Geeffeest georganiseerd. Dat betekent van te voren met elkaar overleggen wie wat doet en wat leuk is om te doen.
Van springkussens tot muziekbandjes uit verschillende culturen alles is via via gegaan.

Bewoners en vrienden van het complex bedachten spelletjes voor de kinderen. De Kids konden een traject afleggen van 8 activiteiten.

Zo was Niels er met een muziek tandemfiets waar jezelf door middel van fietsen met je vriend muziek kon opwekken.

Frans, de electricien uit de buurt, liet via een zonnepaneel zien hoe je
zonlicht om kan zetten in een bewegend kunstwerkje.

Meetje en haar familie organiseerde de karaoke, schminck, taartjes versieren en spring kussen.

Romaissa en Naoual bemande de sportieve zeskamp.

Bij Janneke en haar docher kon je scheikundige proeven doen.

Geeffeest 26 juni in complex 507 (deel 2)

 

Een oude woning in de Bandoengstraat functioneerde als tijdelijk theater. Veronica Lucassen voerde een stuk op speciaal voor peuters: 'de walvis heeft buikpijn' .

Voor de oudere kinderen was er een filosofisch theater van Jan Hoek.

Octay, die ervaring heeft in catering en feestversieringen, had een turkse hoek in gericht en heerlkijk eten klaargemaakt. Net als Alye en haar vriendinnen.

Voor de volwassenen was er een stekjes en plantjes markt. Bewoners hebben stekjes gekweekt en die konden geruild worden. Inmiddels heeft Sami ons allemaal geleerd hoe we goede stekjes moeten maken.

Er was een geefkraam waar je iets aan ander kon geven. Heel wat bewoners zijn blij gemaakt met iets moois. Zo was er onder andere een mysterieus en heel goed geschilderd schilderij gegeven door iemand. Dit komt binnenkort bij wishingwellwest te hangen.

S ’avonds aten we samen, alle bewoners en bezoekers hadden wat lekkers klaargemaakt. De Turkse zangeres Nuran uit Luik zong en hier hebben we lekker op gedanst, Rai muziek van Mohamed Tauirirti. Winnie een Utrechtse zanger met een hele goede stem sloot de avond af met echte hollandse liedjes en polonaise….

Het Geeffeest is mede mogelijk gemaakt uit het leefbaarheidsbudget van de Gemeente Utrecht en Bo-ex.

Fotos gemaakt door Patrick Feijt.

film over C507 design te bezichtigen!

 

C507 Design, 'Van Buurtkunst tot Straatmeubel'  was een tweejarig projekt in de openbare ruimte van Wishingwell-West, filmmaker Roberto Rizzo filmde het project.

 

De film is in 2 delen, deel 1 laat het 'maak' proces zien en deel 2 daaronder, de inwijding van de kunstwerken en ontwerpen.

(leest tekst verder in blokje hieronder)

 


 

film over C507 design deel 2

 

Hier het tweede deel van de film over C507 design!

Roberto volgde de Kunstenaars en Bewoners uit de Utrechtse buurten Complex 507, Complex 501 en het verzorgingshuis het 'Hart van Lombok' een jaar lang. In dit jaar filmde hij het proces waarbij op 7 plekken in de Openbare Ruimte Kunstwerken en ontwerpen gemaakt werden, aan de hand van wensen van bewoners.

De van oorsprong Italiaanse Filmmaker Roberto maakt films over hoe cultuur, community building en bewustzijn samengaan. Bekijk zijn films op: www.Livingpicturefilm.com