spring naar de inhoud spring naar de navigatie

Wijkpodium

 

Elk jaar houdt het Wijkbureau West een wijkpodium.
In November 2007 was het thema: 'Zeepkist voor groene vingers'.
De avond werd georganiseerd, i.s.m. WishingwellWest en V420, in de mooie oude gymzaal van de oude Anslijn school aan de Vleutenseweg 420.
Er werd veel gebrainstormd over nieuwe groene plekken in West, ook in combinatie met kunst en straatmeubilair.

Robot maken

 

8 Jongens uit het complex wilde graag technieklessen, het liefst wilde ze leren een robot te maken. Ter introductie hiervoor gingen we met ze naar de Techniche Universiteit in Delft. Daar werden LED's gemaakt door de jongens en het Science Centre (museum) bezocht.

Het 'robot maken' gebeurt in 6 lessen onder leiding van Margarethe Broers. Deze lessen worden mogelijk gemaakt i.s.m. Portes, vanuit een programma van Portes: '4 me 2 you'. Kinderen mogen zelf aangeven wat ze willen leren, maar doen ook een tegenprestatie.

Energie besparing

Warmhuis avond op 26 november. Van veel bewoners uit Complex kwam de vraag hoe ze energie hun huis energie zuiniger konden maken?

Utrecht West heeft de ambitie o.a. de huizen zo snel en zoveel mogelijk energie zuiniger te maken.
Arjan de Hoogen, energie coach kan hier hier goed bij helpen. Hij organiseerde i.s.m. Wishingwellwest en de 'Toekomstclub 507', in de zaal van Portes, een avond over energie besparing.

De tips en mogelijkheden zijn erg handig en belangrijk voor ieder huishouden in Utrecht. Wil je als buurt ook een lezing of tips van Arjan?
mail hem dan, of ga naar de website:
http://www.elements-sd.nl/Klimaatborrels_Utrecht.html

lees verder

Burendag

 

Tijdens het ’burendag feestje’ was het doel elkaar te ontmoeten en op korte termijn de wijk een ander, kleurrijker aanzien te geven. Een impuls te geven om samen iets meer aan groen te doen. Ter verfraaiing van de straten kregen de buurtbewoners de mogelijkheid een plantje met bloembak uit te kiezen. Buren kwamen taart eten en beschreven wat ze graag wilden in de buurt.

Het onstaan van WishingwellWest

 

September 2007 organiseerde Else Huisman i.s.m. Vleutenseweg 420 (V420) een Cultuurweekend.

 

WishingwellWest , ontstond als wensmobiel, bewoners uit West konden hier hun wensen inleveren. Een team studenten van de hogeschool voor Humanistiek en de Hogeschool voor de Kunsten liepen door de wijk om nog meer mensen te verzamelen.

 

Die dagen was er nog veel meer te zien en te horen.
Zo trad het prachtige Ethiopisch jeugdcircus Afisinia op. Hing er enorm geveldoek van Luc Franckaert aan de gevel. Gemma Jansen zong en Ibrahima Sall zorgde voor Afrikaans eten van Djeff. S’avonds was er een optreden van Kalio Gayo en een tango Salon van M’brace.

Filmavond Oost-Timor

 

Hoe verder te leven na een oorlog ?
'Tales of crocodiles' is een film van Jan van den Berg, over de gebeurtenissen in Oost Timor na conflicten in 1999,  waar mensenrechten zijn geschonden. Inmiddels is Oost-Timor onafhankelijk en de bevolking moet verder in een proces van reconcilliatie.

 

Sprekers
Naar aanleiding van de film is er een nagesprek met de filmmaker en verschillende sprekers. Een samenwerkingproject van Kosmopolis, Houtzaagmolen de Ster, st.Vrij Oost-Timor, Kopi Susu en WishingwellWest.
 

Elke woensdag middag spelen in de van Heutszstraat

 

In de Van Heutszstaat wonen erg veel kinderen. Er wordt veel gespeeld op straat.
Jorine Bruin kwam een jaar lang met haar bakfiets met speelgoed op woensdagmiddag naar de Van Heutszstraat. Ze speelde met de kinderen en dronk koffie met hun moeders.

Organisatie door Portes i.s.m. WishingwellWest.

Droometentje

 

Kunstenares Karen Opstelten maakte, voor het project C507design, 17 schilderijen van dromen van bewoners. Deze schilderijen hangen in geprinte versie boven de deuren van de bewoners. De originelen mogen een tijdje bij wishingwellWest hangen. Tijdens de opening van deze droomexpositie, aten we gezamenlijk met een groot aantal bewoners, die mee deden aan het project.

Werkatelier stoepen Kanaalstraat

 

Slinger voor Lombok en WishingwellWest verzorgden, op verzoek van het Wijkbureau, het werkatelier. Er waren bewoners, ondernemers en medewerkers van de gemeente.

Het werkatelier stoepen Kanaalstraat vond plaats
op woensdagavond 28 januari 2009
In het werkatelier dacht men mee aan :
- welke sfeer, kleuren, bestrating, details en indeling passen in de Kanaalstraat?
- wat mist u in de Kanaalstraat?
- hoe ziet u de Kanaalstraat over 20 jaar?
- het zou fijn zijn als u een plaatjes meeneemt die u een goed voorbeeld vindt van stoepen, straten en sferen in straten.

Nieuwjaarsborrel met Shinkansen

 

Tijdens de laatste schaatsmiddag, liet Shinkansen de buurt horen hoe mooi muziek en gedichten samen kunnen klinken, terwijl buiten de kinderen het vuur opstookten. Uiteindelijk ontstond er een spontane jamsessie tussen de bassist en toetsenist van Shinkansen en de zangeres van Zasja, die ook langskwam. Met als toegift een coole rap van een van buurtkids. 
Dit wordt vervolgd! We gaan vaker jamsessies organiseren, vooruitlopend op het 507 Levensliedshow.

Bekijk hier hun website: Shinkansen at Sellaband 

Gluren bij de buren

 

Culturele zondagen: Gluren bij de buren: Zasja. Een  cultureel  kijkje  in  60 huiskamers  in  Utrechtse  wijken. Zondagmiddag  14  december 2008 gaf Zasja een geweldige performance in WishingwellWest!


WishingwellWest nodigde de buren uit voor een muzikaal optreden, in het kader van Gluren bij de Buren.
Een initiatief van Zimihc en Culturele Zondagen.  Zasja deed hiervan ook verslag op haar website: www.zasja.nl

 

bekijk en beluister hier de beelden!!

TAAL & TALENT ZOEKT PROJECTCOƖRDINATOR

Vanaf augustus/september 2025.

Inwerkperiode mei, juni, juli 2025.

(Heb je interesse reageer dan voor 29 april 2025.)

 

Taal & Talent is een project van stichting Wishing Well West, een grassroot organisatie die in 2008 is opgericht door bewoners en kunstenaars en voornamelijk draait op de inzet van vrijwilligers. Community opbouw en het creëren van een solidaire en creatieve leefomgeving is ons doel.

 

Wat is Taal & Talent?

Taal en Talent (T&T) richt zich op het begeleiden van kinderen en jongeren van 6 jaar tot 18 jaar uit de wijk Lombok in Utrecht.

Veel van de kinderen hebben een 2-talige achtergrond en zijn hun gehele jeugd betrokken bij projecten van onze stichting Wishingwellwest. Bij T&T doet een stabiele groep van 95 enthousiaste kinderen en jongeren verdeeld over 3 middagen mee. Zij worden door een vaste vrijwilliger 1 uur per week begeleid in een huiskamerachtige setting.

 

De focus van de begeleiding is divers. Vaak is taalvaardigheid en hulp bij het leren op school een vraag, maar ook het stimuleren van talent en sociaal emotionele ontwikkeling staan centraal tijdens de middagen. Taal en Talent vindt plaats op maandag, donderdag en vrijdag tussen 13.00 en 18.30 uur.

 

Wat doe jij?

Als projectcoördinator word je de spin in het web in een community en bouw je een goede band op met de kinderen, jongeren, ouders, vrijwilligers, stagiairs, school en wijkbewoners. O.a. door het vormen, vinden, behouden en aansturen van een leuk team vrijwilligers en stagiaires die de kinderen begeleiden. Ook doe je veel praktische zaken: je houdt de wachtlijst en het leerproces per kind goed bij. Je zorgt met elkaar voor gezelligheid en dat de locatie goed is ingericht, roosters up-to-date zijn en er voldoende les of ander materiaal aanwezig is. Korte en bondige voortgangsverslagen zijn handig, net als afstemming met mensen in de stichting en de community.

 

Wat kunnen wij jou bieden?

Je krijgt een zelfstandige positie met veel verantwoordelijkheid en persoonlijke ontwikkelingskansen en je komt in een warme multiculturele community terecht van betrokken en geïnteresseerde buurtbewoners en medewerkers van de stichting Wishing Well West. De opdracht is voorlopig op ZZP basis en zal in ieder geval voor een heel schooljaar zijn. Het project vraagt ongeveer 24 uur per week en de vergoeding van €35,- per uur. Dat komt neer op  €3.360,- per maand (bij 24 uur).

 

Wie zoeken wij?

Je hebt ervaring met de doelgroep en oog voor ‘onzichtbare talenten’ van kinderen en jongeren. Je weet hen te stimuleren om het beste uit zichzelf te halen.

 

Je kunt het niveau en talent van kinderen goed inschatten en passend materiaal en ander uitdagingen voor ze vinden.

 

Je bent goed in communicatie, organisatorisch en logistiek sterk, en in staat om structuur te bieden.

 

Je vindt het leuk om een team te creëren en een veilige, ontspannen en gezellige sfeer waar iedereen zich thuis voelt.

 

Je bent zelfstandig, weet van aanpakken en kunt omgaan met een dynamische werkomgeving. Aanwezig zijn op maandag, donderdag en vrijdag lukt je.

 

Wanneer starten? De huidige projectcoördinator blijft tot het einde van dit schooljaar. In mei, juni en juli  bieden we betaalde meewerkdagen aan. In overleg begin je augustus of september als zelfstandige coördinator het project.

 

Enthousiast geworden? Stuur dan je motivatie en CV vóór dinsdag 29 april naar .(JavaScript must be enabled to view this email address) en .(JavaScript must be enabled to view this email address)

Heb je vragen? Bel of app ons: 06-39028667 (Kiek) of 06-17481268 (Else).

 

Wishing Well West, Kanaalstraat 159 en 194, Utrecht

 

Website: http://www.wishingwellwest.com

Instagram: https://www.instagram.com/taalentalent

Facebook: https://www.facebook.com/TaalenTalent

https://www.facebook.com/wishingwellwest

Sociale veiligheid

 

Aannamebeleid vrijwilligers

Wishing Well West hanteert het onderstaand aannamebeleid en doorloopt de volgende stappen voor haar vrijwilligers van de kinder/jongeren projecten (Taal & Talent, kidsclub en tienerclub):

 

  • het kennismakingsgesprek en eventueel vragen referenties.

  • het aanvragen van een VOG (verklaring omtrent gedrag).

  • bekend maken met de bij ons geldende gedragscode/gedragsregels.

  • Uitreiken en ondertekenen van de geldende gedragscode en gedragsregels.

  • evaluatiegesprek na 3 maanden.

 

Gedragscode

Veel grenzen in het contact tussen (vrijwillige) medewerkers en deelnemers aan de activiteiten van de vereniging /stichting zijn niet eenduidig. De ene deelnemer vindt een aai over de bol prettig, een ander kind vindt het niet prettig om te worden aangeraakt. Hierover kunnen nooit exacte grenzen worden afgesproken die voor alle deelnemers en in alle situaties gelden. Maar er is wel één heel duidelijke grens en dat is de grens dat seksuele handelingen en contacten tussen (jong)volwassen medewerkers en minderjarigen, die bij ons komen, absoluut ontoelaatbaar zijn! Daarom hebben wij als stichting voor al onze (vrijwillige) medewerkers een gedragscode opgesteld. De gedragscode bestaat uit twee delen: regels die bijdragen aan een open, transparante en veilige omgeving voor kinderen én vrijwilligers en de omschrijving van seksueel grensoverschrijdend gedrag die het uitgangspunt is van het tucht- en sanctiebeleid dat door de organisatie wordt gevoerd. Wanneer je bij ons komt werken, als vrijwilliger, stagiair(e) of als betaalde kracht, vragen wij je deze gedragscode te ondertekenen. Hiermee verklaar je dat je de gedragscode kent en volgens de gedragscode zult handelen.

 

In de onderstaande link kunt u de gedragsregels voor(vrijwillige)medewerkers en omschrijving seksueel grensoverschrijdend gedrag met minderjarigen en sanctiebeleid nalezen.

Gedragsregels en omschrijving seksueel grensoverschrijdend gedrag met minderjarigen

 

Vertrouwenspersoon

Voor de sociale veiligheid heeft Wishing Well West een vertrouwenspersoon aangewezen. Else Huisman(coördinator en oprichter Wishing Well West) is de vertrouwenspersoon van Wishing Well West. Betrokken kinderen/gezinnen, (vrijwillige)medewerkers en stagiaires kunnen terecht bij Else terecht in het geval van (vermoedens van) grensoverschreidendgedrag.

Ze is te bereiken via 0617481268. Email .(JavaScript must be enabled to view this email address) of .(JavaScript must be enabled to view this email address)