spring naar de inhoud spring naar de navigatie

community C507

Wishing Well West is per 1 oktober op zoek naar een coƶrdinator Taal en Talent

 

Wishing Well West is per 1 oktober op zoek naar een coördinator Taal en Talent.

 

Taal en Talent

Taal en Talent richt zich op het begeleiden van kinderen van 6 jaar tot 16 jaar met een 2-talige achtergrond uit de buurt Lombok. Kinderen worden drie à 4 middagen per week begeleid.

Het verder ontwikkelen van de taal, hulp bij het leren en het stimuleren van talent staat centraal tijdens de middagen.

Elke week komen 55 kinderen op vaste tijden naar de begeleiding en worden door een vaste vrijwilliger 1 uur per week begeleid. 

 

Taken

Als coördinator ben je verantwoordelijk voor het vinden, behouden en aansturen van vrijwilligers die de kinderen begeleiden. Je houdt het leerproces per kind goed bij. Hiernaast onderhoud je contacten met de ouders, de scholen en de kinderen zelf. Je zorgt ervoor dat de locatie goed is ingericht, roosters up-to-date zijn en er voldoende lesmateriaal is. Je maakt korte en bondige voortgangsverslagen. En indien nodig, spring je in om zelf het huiswerkproces te begeleiden.

 

Wishing Well West

Stichting Wishing Well West is een grassroot organisatie. Ze is in 2008 door bewoners opgericht en wordt grotendeels gedraaid door vrijwilligers. Community opbouw en het creëren van een solidaire en creatieve leefomgeving is ons doel.

 

Wie zoeken wij?

·        Je hebt affiniteit en ervaring met het werken met kinderen met een 2-talige achtergrond, bent bekend met hun behoeftes en uitdagingen;

·        Je hebt oog voor ‘onzichtbare talenten’ van kinderen en weet kinderen te stimuleren het beste uit zichzelf te halen;

·        Je kunt goed het niveau en talent van kinderen inschatten en passend lesmateriaal voor ze vinden. Je vindt het geen probleem om je te verdiepen in het Nederlands onderwijssysteem;

·        Je hebt affiniteit en ervaring met het werken met vrijwilligers en bent in staat om vrijwilligers op een dusdanig stimulerende wijze te coachen en te begeleiden dat zij duurzaam betrokken blijven bij de stichting;

·        Je bent een ster in communicatie op verschillende niveaus (richting de kinderen, hun ouders, scholen, vrijwilligers en andere betrokkenen) en bent in staat om mensen met elkaar te verbinden;

·        Je bent organisatorisch en logistiek sterk en bent in staat om zelftstandig een structuur voor de huiswerkbegeleiding op te zetten en deze in stand te houden;

·        Je bent goed in het creëren van een veilige, ontspannen en gezellige sfeer waar kinderen en vrijwilligers zich op hun gemak en thuis voelen;

·        Je bent enthousiast, zelfstandig, flexibel en weet van aanpakken; je kunt omgaan met een dynamische werkomgeving;

·        Je bent in iedergeval beschikbaar op maandag, donderdag en vrijdag middag.

Wat bieden wij?

De functie is per oktober voor een invulling voor 20/25 uur per week op ZZP basis. In eerste instantie krijg je een opdracht voor een jaar, de intentie is voor een langere periode (3 tot 5 jaar).

 

Verder van belang:

·        Je wordt ingewerkt door de huidige coördinator;

·        Je krijgt een zelfstandige positie met veel verantwoordelijkheid en persoonlijke ontwikkelingskansen;

·        Je komt in een warme community terecht van betrokken en geïnteresseerde buurtbewoners en medewerkers van de stichting Wishing Well West.

 

Enthousiast geworden? Stuur dan je motivatie en CV voor 12 september naar .(JavaScript must be enabled to view this email address) én .(JavaScript must be enabled to view this email address)

Voor meer info: Else Huisman (06) 17 48 12 68

 

www.wishingwellwest.com

facebook: Taal en Talent Lombok / Wishingwellwwest

Adres: Kanaalstraat 159 en 194 in Utrecht

Facebook pagina’s

Wishing Well West is ook te vinden op Facebook! Daar vind je recente info.

24 november 2012

 

Heropening cafetaria De Driehoek & Roti Enzo 2

Wishing Well West hielp bij het organiseren van de opening en nodigde de wethouder uit.
Wijkwethouder Gilbert Isabella openende op 24 november de nieuwe formule van de Surinaamse familie Roekalea. Het is 22 jaar een familie bedrijf aan de Kanaalstraat 121. Raju de zoon van John en Roos, is samen met zijn vrouw Samira de tweede generatie die het eetconcept uitbouwt. Ze hebben het verfijnd en een andere en warme uitstraling gegeven. Naast hun filiaal op de Kanaalstraat komen nu ook filialen in Houten en Leidsche Rijn. Wat ook heel bijzonder is aan de familie Roekalea. , is dat zij hun geluk delen, Al jaren gaat een gedeelte van de omzet van de Driehoek naar projecten in de wereld, waar mensen hulp nodig hebben. Hiervoor hebben zijn de stichting Satish opgericht.(genoemd naar hun overleden zoon en broer).

-Als eerste hebben ze lepra patiënten uit Jakarta geholpen.
-Daarnaast nog allerlei kleine projecten i.s.m..m met het Liliane fonds.
-Toen kwam het idee voor een weeshuis in Zuid-India. Dit is inmiddels gerealiseerd in 2006 in samenwerking met stichting de derde wereld.
-Er wordt zelfs gewerkt aan een tweede tehuis

Wij vinden dat de familie Roekalea een voorbeeld is voor alle ondernemers.

7 november 2012

 

Goodfoodclub

Lekker, Nieuw eten, Gezond,Vegetarisch en liefst biologisch.

De Goodfoodclub is 1 van de werkgroepen van Wishing Well West uit Community 507. We willen er voor zorgen dat Gezond en (h) eerlijk eten in een aantrekkelijk en fris daglicht komt te staan. En dat mensen / jongeren, kinderen ouders, spelerenderwijs leren dat gezond eten betaalbaar is en ook makkelijk en leuk is om te eten en zelf klaar te maken. Voor de initiatiefnemers en koks van de De Goodfoodclub is stimulatie gezond te eten en leren wat je eet en goed te proeven heel belangrijk. Er komt een buurtrestaurant bij Wishing Well West, we koken maaltijden en snacks , die koud lekker zijn, maar ook warm en op te warmen zijn. Daarnaast zullen we ons specialiseren in het geven van workshops: nieuw en gezond koken. De eerste try out was op 7 november, 15 buurtbewoners aten een heerlijke Indiase Hollandse fusion curry. Monique van Dongen was de kok. Zij werd ondersteund door Yvonne Smeelen Anita en Else.Kunstenaar Jan Coolen, had een 1 dags foto expositie gemaakt over de huizen van complex 507.

3 november 2012

 

Landelijke Bewonersdag L.S.A. in Amsterdam-Bijlmer

Het L.S.A. organiseerde de landelijke bewonersdag. Wishing Well West bracht een bezoek. Interessante materie was de lezing van Henk Cornelissen en Jos Van der Lans over  Community rights een wetgeving uit de U.K.  Right to bid, right to buy en right to challenge. Zie Engelse website http://locality.org.uk/movement/policy/community-rights/

Verder een bijeenkomst voor jonge leiders bijgewoond. Jongeren uit verschillende buurten uit het hele land, waren aan het word om te vertellen hoe zij actief waren in hun eigen buurt.

4 en 11 oktober 2012

 

Food vuur en werkgroepen…

JIJ BELANGRIJK: van brainstorm naar werkgroepen
Per avond waren er 15 bewoners (totaal 30) ieder besloot in welke in werkgroep ze wilde participeren. Er zijn 17 werkgroepjes opgericht, het komende half jaar gaan we bekijken welke  groepen naar een verdien model kunnen toewerken, welke quitte zouden kunnen spelen en voor welke altijd een beetje subsidie/ of sponsor geld nodig is.

De 17 werkgroepen
Een paar voorbeelden van werkgroepen
Werkgroep: Kids en opvoeding
Werkgroep: Structuur ern communicatie
Werkgroep: Goodfoodclub /horeca
Werkgroep :Toekomstclub /bewoners federatie
Werkgroep : Community opbouw….
Werkgroep :Uitgeverij
Werkgroep ;Community-art
Werkgroep : Bewonersbedrijven
Werkgroep; Sociaal makelaar.
Werkgroep Groen en openbare ruimte.
Etc….

Onder deze link de uitnodigning voor de avond.

15 oktober 2012

 

Facebook page

Woon je in complex 507, dan kan je lid worden vaneen besloten 507 Facebookpage. Handige tips hoe je huis warm te houden tot het delen van printers en uitwisselen van ideeën en activiteiten. Geef je op via else huisman of ariannne notenboom via Facebook.

12 september 2012

 

Voorbeelden van Community's die zelf een bedrijf hebben en Coöperaties in Baskenland.

Coöperaties in Baskenland
Het wonder van Baskenland. Zie de documentaire hiernaast.

 

23 november 2012

 

Vernieuwend welzijn

Al 5 jaar lang voert Wishing Well West al op eigen initiatief het sociaal makelaarschap uit. In Complex 507 en helpt vanuit ervaring omliggende gemeenschappen en de winkeliers van de Kanaalstraat en Damstraat. We doen dit vanuit ons kantoor en ontmoetingsplek aan de Kanaalstraat. We zijn dit gaan doen omdat het echt nodig was. We moesten ons zelf organiseren omdat onze 350 huizen opgeknapt moeten worden, het welzijnswerk in ons complex niet geregeld is, de verwijzing naar gemeente loketten /cliënt ondersteuning voor veel mensen niet te vinden is. De openbare ruimte verwaarloos was. Geen projecten voor kinderen en jongeren en er behoefte is aan een positieve vorm van sociale cohesie.

lees verder